Tomić: Napad kvalitetan, odbrana loša

Prvotimac Crvene zvezde mts Dejan Davidovac i trener crveno-belih Milan Tomić govorili su na konferenciji za medije nakon pobede u prvoj utakmici finalne plejof serije Superlige Srbije.

Nakon prve pobede u seriji medijima su se na konferenciji obratili prvotimac Dejan Davidovac i trener Milan Tomić. Davidovac je bio meč viner, pogodivši u završnici bitne trojke i zadržavši mirnu ruku sa linije penala. On je bio i najfeikasniji u redovima Crvene zvezde mts sa 20 postignutih poena.
’’Očekivano teška utakmica u derbiju protiv Partizana. Mislim da je ovo sedmi put da igramo sa njima, a mislim da ni sada nije bilo preteranih iznenađenja. Imali smo 39 minuta kontrolu utakmicu, a u poslednjem minutu ušli u egal. Sada to nije važno, čestitam ekipi i idemo da se spremamo na sledeću utakmicu’’, istakao je Davidovac.
Potom je reč imao trener crveno-belih Milan Tomić:
’’Mislim da je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak i mislim da smo odigrali napadački kvalitetno. Pogađali smo za tri poena i imali kontranapade, ali finale ne može da ide na 98 poena i to sam rekao igračima u svlačionici. Jedan deo je napadački dobra utakmica, a drugi deo odbrambeno jako loša. Kada igraš finale protiv Partizana nije dovoljno samo igrati na 100 odsto što se tiče fizičke snage, već i biti koncentrisan. Dozvolili smo 26 poena u kontri Partizanu, a to je mnogo. Čestitam igračima na pobedi, zahvaljujem se navijačima na podršci. Moramo da odigramo mnogo bolje u odbrani u sledećoj utakmici’’, rekao je Tomić. Usledila su novinarska pitanja.
Da li je ovo najkorektnija utakmica između Zvezde i Partizana?
’’Jeste i dobra za gledanje isto tako. Samo što ja vodim utakmicu, ne gledam je, tako da bih voleo da smo igrali bolje u odbrani. Cela utakmica je išla na deset, 11 razlike. Upravo govorim da moramo da odigramo odbranu da bismo se u tim situacijama odlepili, mnogo bolju odbranu. Dajemo, primamo…. To je kocka, a ne košarka’’, rekao je Tomić.
Prisutne novinare je zanimalo da li će naredna utakmica biti teža:
’’Mislim da će biti lakša. Sada je pritisak na njima. Moramo da odigramo mnogo bolje i pametnije da bismo pobedili na njihovom terenu’’, rekao je strateg crveno-belih koji je potom upitan da prokomentariše suđenje:
’’Cele godine nisam pominjao sudije. Ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim da komentarišem i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neki komentar, to je njihov problem’’, rekao je Tomić, koji je potom upitan da prokomentariše izjavu Andree Trinkijerija na konferenciji za medije:
’’Ne znam šta je pričao moj kolega. Ne bih komentarisao. Mislim da je utakmica protekla u normalnim uslovima. Ako oni imaju problema sa suđenjem i atmosferom… Setite se kada smo igrali protiv Partizana na njihovom terenu. Rekao sam vam kakav je moj sako, ali nisam se žalio. Mislim da treba da igramo košarku’’, zaključio je Tomić.