Crvena zvezda ispustila pobedu 1:1 u finalu

Crveno-beli propustili priliku da naprave brejk, poraženi u drugoj utakmici finala rezultatom 73:72. Najefikasniji Faje sa 14 poena, treća utakmica u subotu od 19 časova, domaćin Crvena zvezda mts.

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u drugoj utakmici finalne serije Superlige od Partizana NIS retultatom 73:72.
Dramatična utakmica u kojoj su viđeni brojni preokreti i velika borba u finišu, rešena je trojkom Zagorca 3 sekunde pre kraja meča.
Partizan – Crvena zvezda 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)
Najefikasniji u timu Crvene zvezde mts bio je Faje sa 14 postignutih poena.
Crveno-beli su loše otvorili utakmicu, nisu pogađali sa distance, a domaćin na ovom meču je to iskoristio i stvorio solidnu prednost od 17:9, koju je održavao do kraja poluvremena. 36:29.
Ipak u trećoj četvrtini crveno-beli su brzo uhvatili rezultatski priključak, trojkom Berona i prvi put poveli i tu prednost održavali do samog finiša kada su stigli i do maksimalnih 68:61.
Ipkak, nakon praznog hoda, izgubljenih lopti i promašaja Berona, Davodovca i Čovića, ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je Faje pogodio iz odbojke za 70:68 (prethodno Partizan izjednačio na 68:68), ali je u poslednjem napadu Zagorac pogodio i doneo izjednačenje u seriji na 1:1.
Crvena Zvezda: Čović 9, Kešelj, Davidovac 11, Nenadić, Lazić 2, Faje 14, Beron 10, Dobrić 3, Ristić 9, Simanić 3, Rivers 4, Odžo 7 (7 sk).
Filip Čović:
„Čestitke Partizanu na pobedi. Tvrda utakmica, teška. Oldučila je jedna lopta, jedan šut. Ne mogu da kažem da smo loše branili, ali taj jedan šut je odlučio utakmicu na našu žalost. Ne možete da se opustite u utakmici koja vam znači koliko vam znači, u poslednjih pet sekundi. Bili je bio na lopti, sada da li je mogao da bude  bliži, to su stotinke. Uzeo je čovek težak šut, bili ste na utamici”, rekao je na konferenciji za medije bek  crveno-belih.
Trener Crvene zvezde Milan Tomić:
„Pravi derbi. Tvrda utakmica. Utakmica se preokrenula u poslednjih dva i po minuta. Rekao sam mojim igračima da moramo da kontrolišemo 40 minuta. Na naše dve  greške su nadomestili sedam razlike.  Tu je razlog. Nije razlog što je Zagorac dao koš.Ovakve utakmice  kao  što su derbiji, kada preokreneš kao mi… Nije bio problem skok u napadu. Koštale su nas greške u poslednjih dva i po minuta. Mogli smo bolje da zagradimo, ali 1:1 i nastavljamo dalje, rekao je Tomić.
Treća utakmica finala igra se u subotu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić”, domaćin je Crvena zvezda mts.