Derik Braun u Crvenoj zvezdi!!!

Iskusni Amerikanac i bivši član Anadolu EFES-a Derik Braun novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts za koju će nastupati u sezoni 2019-2020!!! Braun donosi crveno-belim ogroman kvalitet i veliko iskustvo Pokrivaće pozicije krilnog centra i centra.

Amerikanac Derik Braun novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts!
Krilni centar visok 204 centimetara igra podjednako dobro na poziciji krilnog centra i centra, i biće ogromno pojačanje I donosi veliki kvalitet I iskustvo novom timu crveno-belih u narednoj sezoni.
31-godišnji Braun ima veliki staž igranja u NBA i evropskim klubovima koji su se takmičili u Evroligi ili borili za trofej u Evrokupu.  Od 2009.godine i nakon 4-godišnjeg staža na koledžu  „Kzejvijer” (Xavier)  igrao je 4 sezone u ekipama Šarlota (koja ga je i draftovala kao 40.pika na draftu 2009.godine) Njujork Niksa i ponovo Šarlota u sezoni 2011-2012.
Evropsku epizodu počeo je u Lokomotivi Kubanj sa kojom je kao jedan od najboljih igrača tog tima I član najbolje petorke tog takmičenja, osvojio Evrokup 2013.godine, a još dve sezone proveo je u Rusiji igrajući Evroligu u tom klubu.
Od 2015.godine član je Anadolu EFES-a, a nakon turskog kluba ovaj levoruki šuter rodom iz Ouklenda, spreman je za novu epizodu u dresu Crvene zvezde !
Klub se ovom prilikom zahvaljuje Braunu zato što je čineći I razne finansijske ustupke iskazao veliku želju da igra za Crvenu zvezdu, i što je I sam istakao tokom pregovora da naš klub vidi kao odličnu organizaciju, koja želi da osvaja trofeje, i želi da bude konkurentan u Evroligi u sezoni 2019-2020..
Derik Braun je prva akvizicija KK Crvena zvezda mts u ovogodišnjem prelaznom roku nakon produžetaka ugovora koje su potpisali Lazić, Beron, Čović i Simanić.
Crvena zvezda mts nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku pred sezonu 2019-2020, i o svemu će blagovremeno obaveštavati javnost.
Derik, Dobrodošao u Crvenu zvezdu!