Mo Faje i dalje u Crvenoj zvezdi!

Iskusni senegalski krilni centar Mo Faje ostaje u Crvenoj zvezdi! Jedan od igrača koji su izneli veliki teret u prethodnoj trofejoj sezoni, i dalje na Malom Kalemegdanu.

Reprezentativac Senegala Muhamed Faje potpisao je u petak novi ugovor sa Crvenom zvezdom mts i ostaće na Malom Kalemegdanu i u takmičarskoj sezoni 2019-2020!
Krilni centar koji je bio izuzetno važan za uspehe crveno-belih u prethodnoj sezoni, peti je košarkaš Iz prošlosezonskog sastava koji je produžio vernost Crvenoj zvezdi, nakon Berona, Lazića, Čovića i Simanića, a klub je sredu angažovao i američkog krilnog centra /centra Derika Brauna.
 Ostanak Fajea koji je u takmičarskoj sezoni 2018-2019 svojim igrama, ponašanjem i požrtvovanjem pokazao da pripada Crvenoj zvezdi, donosi timu još jednog iskusnog i proverenog igrača za sezonu koja donosi brojne izazove i mnogo takmičarskih utakmica.
Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. Nekada najbolji skakač grčkog prvenstva, odigrao je 27 utakmica u ABA ligi u crveno-belom dresu,  ali bio i jedan od temelja uspeha i važan šraf u igri Crvene zvezde koji se ne vidi u statističkim parametrima.
Ovaj 33-godišnji Senegalac visok 207 centimetara sa Crvenom zvezdom osvojio je u prošloj sezoni Superkup ABA, ABA ligu i Superligu Srbije u kojoj je u najvažnijim utakmicama bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu.
O daljim aktivnostima u prelaznom roku KK Crvena zvezda mts i dalje će blagovremeno i isključivo preko svojih zvaničih društvenih platformi informisati javnost.