Prvotimci posetili Letnji kamp Crvene zvezde

Filip Čović i Nemanja Nenadić posetili su letnji košarkaški kamp Crvene zvezde i obradovali brojne mališane.

KK Crvena zvezda mts i ove sezone organizuje Letnji košarkaški kamp. Ogroman odziv mladih košarkaša koji su želeli da unaprede svoje tehničko i taktičko košarkaško znanje uz trenere Crvene zvezde, praktično je primorao klub da kamp ove sezone održi u rekordnih šest smena. Iza nas su dve, prva u Vrnjačkoj Banji, a potom i ona na Zlatiboru.
Mnogo znoja i rada obeležilo je prve dve smene Letnjeg košarkaškog kampa, ali nije izostala dobra zabava. Na terenima u Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru bilo je mnogo mališana, a među njima tradicionalno i puno mladih košarkaša iz Makedonije i Republike Srpske što je dovoljan pokazatelj da i van granica Srbije snaga brenda i uspesi ne prolaze neopaženo.
Pored opreme Crvene zvezde i same privilegije da se bar na sedam dana osete kao deo regionalnog i srpskog šampiona, mališani su imali priliku da rade zajedno sa trenerima koji u svojim vitrinama imaju pregršt trofeja kako sa mlađim kategorijama, tako i prvim timovima. I to nije bilo sve jer su u Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru mlade košarkaše posetili prvotimci Crvene zvezde koji su minule sezone podigli tri pehara.
Filip Čović i Nemanja Nenadić bili su prava atrakcija za mlade košarkaše. Svi su želeli fotografiju sa njima, a neki su ipak zadržali ispostaviće se nezaboravljenu tradiciju sakupljanja potpisa pa će šampionski autogrami krasiti njihove sveske i stolove po povratku kući.
Pored vrednih uspomena i saveta iz ugla profesionalnih košarkaša, polaznici Kampa imali su priliku da postave pitanja svojim herojima. Uglavnom su sva bila usmerena na fantastične finalne serije sa Budućnosti i Partizanom i kakav je bio osećaj napustiti teren kao pobednik. To je izmamilo Čoviću i Nenadiću dečije, iskrene osmehe, kakve smo imali prilike da viđamo svakdonevno na terenima u Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru. A, to je nešto što nema cenu!
“Već dugi niz godina se družim sa mladim košarkašima koji posećuju kamp KK Crvena zvezda i uvek ću se rado odazvati ovakvim pozivima. Podelio sam sa njima svoja iskustva sa početka karijere i pomenuo im da je jako važno da se druže, slušaju trenere i vredno rade.” istakao je plejmejker crveno-belih Filip Čović.

Svoje utiske posle posete u Vrnjačkoj Banji izneo je i Nemanja Nenadić: