Dušan Ristić na pozajmici u Astani

Centar Crvene zvezde mts Dušan Ristić odlazi na jednogodišnju pozajmicu u VTB ligaša i jedno od najprijatnijih iznenađenja prošogodišnjeg izdanja tog takmičenja ekipu Astane.

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da će centar crveno-belih Dušan Ristić naredne sezone kao pozajmljeni igrač, nastupati za ekipu VTB ligaša Astane.
Nakon međusobnog sporazuma koji je na obostrani zadovoljstvo postignut između matičnog kluba Crvene zvezde i Ristića, centar crveno-belih će takmičarsku sezonu 2019-2020 odigrati u Kazahstanu u ekipi koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlosezonske  VTB lige u kojoj ekipa Astane nastupa.
U sezoni 2019-2020 ekipa Astane preuzeće i kompletnu isplatu svih prinadležnosti Dušanu Ristiću po ugovoru, a centar će imati priliku da u jakom takmičenju dobije zavidnu minutažu i stekne dodatno igračko iskustvo.
Dušan Ristić je prošao sve mlađe selekcije crveno-belih, a u klub se vratio nakon četvorogodišnjeg pohađanja koledža „Arizona”. Kao član prvog tima KK Crvena zvezda ovaj 214 centimetara visoki centar osvojio je prošle sezone tri trofeja sa klubom, Superkup, ABA ligu i srpsko prvenstvo.
Po okončanju pozajmice u ekipi Astane, KK Crvena zvezda mts polagaće pravo na još jednu sezonu ugovora koji Ristić ima sa klubom, koji je potpisao u leto 2018.godine.
KK Crvena zvezda mts ovom prilikom se zahvaljuje Dušanu na svemu što je učinio kao član našeg kluba, i na terenu i van njega gde je dostojno i na najbolji mogući način predstavljao Crvenu zvezdu i dres kluba, i ovom prilikom mu želi puno sportskih uspeha tokom jednogodišnjeg boravka u Astani.
KK Crvena zvezda mts