Crvena zvezda predstavila tri pojačanja

Na terenima KK Crvena zvezda, među zidinama Malog Kalemegdana, tri pojačanja crveno-belih Džejms Gist, Derik i Lorenco Braun, zvanično su predstavljeni javnosti.

KK Crvena zvezda mts vratio se na velika vrata u Evroligu! U prethodnoj sezoni zabeleženi su veliki uspesi i osvojeno je tri trofeja, a iz ove perspektive to je samo obaveza za klub da nastavi u istom pravcu sledeći temelje koji su postavljeni prošle sezone.
Zbog toga, tokom leta, menadžment Kluba imao je prepune ruke posla. Vrednim i predanim radom gradili su tim koji će biti konkurentan u narednoj sezoni na svim frontovima. Prvi koraci su bili produžetak saradnje sa nosiocima igre iz prethodne takmičarske godine koji su pokazali da na najbolji način znaju da nose teret rezultata i veličine kluba. Ugovore sa crveno-belima produžili su Stratos Perperoglu, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Filip Čović, Bili Beron i Mohamed Faje.
Temelji zidina naše tvrđave su zadržani, a potom je ciglu po ciglu građen tim koji za cilj ima odbranu trofeja i konkurentan nastup u Evroligi. Prvo pojačanje bio je Derik Braun, igrač velikog evroligaškog, li i NBA iskustva. Na konferenciji za medije koja je za cilj imala predstavljanje novih akvizicija Crvene zvezde, Braun se prvi obratio, simbolično jer će i u narednoj sezoni nositi crveno-beli dres sa brojem 1:
’’Srećan sam što sam ovde i što ću igrati za tim velike tradicije. Uzbuđen sam i što ću igrati za sjajne navijače, igrao sam protiv njih, a sada sam na istoj strani sa njima i srećan sam zbog toga. Moj primarni razlog za dolazak ovde su upravo navijači. To su najbolji navijači koje sam ikada video.’’, istakao je Braun, koji je potom upitan kako se oseća s obzirom da prošle sezone nije nastupao u takmičarskim utakmicama.
’’Nisam igrao prethodne sezone, ali mislim da znamo iz sezona pre toga šta mogu na terenu. Videćemo kako će to izgledati naredne sezone’’, rekao je Derik uz karakterističan osmeh.
Nakon Derika Brauna govorio je još jedan prekaljeni evroligaški as Džejms Gist koji je nakon sedam sezona u dresu Panatinaikosa obukao crveno-beli dres sa brojem 15:
’’Kako je Derik rekao veoma sam uzbuđen što sam ovde. Poznajem tradiciju kluba i srećan sam što sam u Beogradu i što ću nositi dres Crvene zvezde. Spreman sam da radim vredno i jedva čekam narednu sezonu. Razlog zašto sam došao je prilika da igram na najvišem nivou u Evropi i da se borim za trofeje. Igram košarku ne samo da bih igrao i zabavljao se, već i da osvajam pehare. To je najveći razlog zašto sam ovde’’, rekao je Gist koji je potom upitan od strane novinara šta očekuje od utakmica sa Partizanom čiji je nekada bio član:
’’Bio sam u različitim situacijama od kada sam počeo da igram košarku i imao sam priliku da igram najveće derbije u Evropi. U dresu Fenerbahčea sam igrao protiv Galatasaraja, zatim Olimpijakos – Panatinaikos…. Ovde je to Crvena zvezda – Partizan čije rivalstvo u potpunosti razumem. To je mnogo naboja i velika energija dolazi sa tribina. Ipak, nisu to utakmice sa kojima se nisam suočavao’’, istakao je Džejms Gist.
Poslednja ’’cigla’’ u zidinama naše tvrđave bio je Lorenco Braun. Vlasnik prstena NBA lige sa Toronto Reptorsima, MVP razvojne NBA lige, rešio je da baš u crveno-belom dresu sa brojem 4 bude prvo poglavlje u njegovoj karijeri van SAD.
’’Ovo mi je prvi put da sam u Evropi. Gledao sam video klipove šta je Crvena zvezda radila prethodnih sezona. Jedva čekam da počne nova sezona, pokušaćemo da osvojimo sve i tome se unapred radujem. Razlog zašto sam ovde jeste mogućnost nastupanja na najvišem nivou i mogućnost osvajanja trofeja, pokušačemo da ih osvojimo sve’’, istakao je Lorenco Braun koji je upitan koliko poznaje evropsku košarku:
’’Iskreno ne znam šta tačno da očekujem. Sve što sam video bilo je na jutubu i sličnim mestima. Znam da je Crvena zvezda član Evrolige, a to je prvi nivo ispod NBA lige. Ovde sam da pobeđujem i trudiću se da to radim. To je sve što želim u ovom trenutku’’, rekao je novi plejmejker Crvene zvezde.
Zvanični protokol konferencije okončao je na kraju Lorenco Braun rečima – Napred Zvezdo! To je bio najbolji mogući način da se pozovu navijači da nastave sa podrškom kakvu samo Crvena zvezda ima.
Usledilo je slikanje sa novim dresovima na klupskim terenima na Malom Kalemegdanu. Ponovo simbolično, među zidinama naše kuće koja je tokom čitavog leta bila osnova kampanje za prodaju sezonskih ulaznica čiji je ceo kontigent rasprodat u pretprodaji. Podsećamo, od septembra će krenuti prodaja godišnjih karata, a to će biti prilika za sve da daju svoj doprinos u građenju tvrđave koju ćemo čuvati i braniti na svim frontovima tokom sezone 2019/2020.