Nikola Jovanović i dalje crveno-beli!

Centar i povremeni reprezentativac Srbije Nikola Jovanović produžio je ugovor sa KK Crvena zvezda mts!

KK Crvena zvezda mts produžio je ugovor sa  reprezentativcem Srbije, centrom Nikolom Jovanovićem.
Nikola je dete Crvene zvezde u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, i vraća se među crveno-bele nakon jednogodišnje uspešne epizode u dresu italijanskog Trenta.
Rođen je i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra. Novi ugovor potpisan je na obostrano zadovoljstvo kluba i igrača, koji je po povratku iz Italije raskinuo dosadašnji ugovor sa crveno-belima koji je isticao na kraju takmičarske 2019-2020 sezone, i potpisao novi  sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige, sa potpuno drugačijim aranžmanom.
Nikola Jovanović , rođen je 6.januara 1994.godine, a još kao mlađi junior (2012.godine) otisnuo se u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Floridi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž “USC” gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više od 1000 poena.
U klub se vratio 2017.godine i bio deo tima koji je osvojio titulu prvaka Srbije I nastupao u Evroligi, a prethodnu sezonu proveo je u italijanskom “Trentu” gde je u Evrokupu za 16 minuta ubacivao 9 poena uz 3 skoka po meču, dok je u italijanskom šampionatu igrao čak 34 utakmice I imao prosek od 6 poena I 4 skoka po meču za 11 minuta u igri.

Jovanović se tako godinu dana iskusniji i igrački zreliji vraća u crveno-beli dres, i biće deo ekipe koju očekuje vrlo zahtevna sezona u Evroligi, ABA ligi, domaćim takmičenjima, Kupu i Superligi.

Nikola dobrodošao kući!