Pobeda Crvene zvezde u Pireju

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Olimpijakos u Pireju 82:77 u prvoj pripremnoj utakmici koji su odigratli u Grčkoj.Najefikasniji kod crveno-belih bio je Derik Braun sa 14 poena. Naredna provera u četvrtak protiv Peristerija.

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedom su otvorili mini turneju u Grčkoj, pošto su savladali ekipu Olimpijakosa u Pireju 82:77.
Najefikasniji kod crveno-belih bio je Derik Braun sa 14 poena, Perperoglu je dodao 13, Beron 12.
Košarkaši Crvene zvezde su prvu od dve provere protiv grčkog velikana otvorili bolje, poveli sa 32:20 , a na veliki odmor otišlo se rezultatom 41:36. Šampion ABA lige i Srbije održavao je tu prednost i tokom treće deonice (62:56), a na ulasku u posledni minut Crvena zvezda je imala velkih plus 8, čime je osigurala pobedu u ovoj do sada najjačoj proveri tokom pripremnog perioda.
Meč u dvorani “Mira i Prijateljstva” bio je zatvorenog tipa, a narednu proveru crveno-beli će imati u četvrtak protiv “Peristerija”.
Nova utakmica sa “Olimpijakosom” koja će biti otvorena i za gledaoce na programu je u petak.

KK Crvena zvezda ts:D. Braun 14, Čović 9, L Braun 6,Perperoglu 13, Davidovac 1, Dobrić, Beron 12, Gist 10, Dženkins 5, Simanić 8,Jovanović, Odžo 4.

Na put u Atinu zbog lakših povreda i oporavka nisu krenuli Lazić, Faje i Kuzmić.