Milan Tomić: Naša prednost? Navijači

Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice 2. kola Evrolige u kojoj će crveno-beli ugostiti Fenerbahče.

U četvrtak od 19 časova KK Crvena zvezda mts započeće prvu evroligašku utakmicu na domaćem terenu. U ’’Štark arenu’’ stiže Fenerbahče, jedan od favorita za najviši plasman u najelitnijem evropskom takmičenju. Podrška koja je u mnogo navrata bila značajan faktor u velikim pobedama crveno-belih, neće izostati ni u četvrtak, a menadžment kluba sa Malog Kalemegdana pobrinuće se da to bude još jedan nezaboravan spektakl za sve posetioce.

Crvena zvezda se vratila na najveću scenu, a svoja očekivanja pre premijere u ’’Štark areni’’ izneo je trener Milan Tomić:
’’U četvrtak igramo protiv jednog od najboljih evroligaških timova, a to je Fenerbahče. Osvojili su Evroligu, igrali na više Fajnal forova, a sigurno je da imaju cilj da opet osvoje ovo takmičenje. Doveli su De Koloa, jednog od najboljih bekova u Evroligi, a tu je i Slukas koji spada u kategoriju najboljih evropskih bekova. Daćemo sve od sebe. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu, osvojili ABA ligu što je i bio cilj da bismo se našli ponovo u Evroligi’’, rekao je Tomić, a potom dodao:
’’Možda su u Evroligi bogatiji timovi, sa većim budžetima, ali ono što mi imamo je Arena sa 18.000 navijača, a to ne može da se poredi ni sa jednim budžetom. Daćemo sve od sebe, a ono što ja tražim je koncentracija svih 40 minuta jer je to jedini način da se suprotstavimo ekipama u Evroligi’’, istakao je strateg Crvene zvezde.
Usledila se novinarska pitanja, a prvo je bila želja predstavnika medija za dodatnom analizom narednog rivala:
’’Njihov način igre je sličan kao prošlih godina, tu je Željko Obradović koji je tu dugo. Imaju De Koloa, Slukasa… Ne znamo da li će igrati njihova dva najbolja centra, ali oni umeju da graju i sa Vilijamsom često na petici, Kalinić je isto tako često na četvorci, ponekad se penje i na poziciju pet. Moramo da odigramo dobro i sa njihovom niskom petorkom’’, rekao je Tomić, a zatim dodao:
’’Svaka ekipa ima slabosti. Ne postoji tim koji ne može da se pobedi. Ne bih o njihovim manama previše, imaju ih, a pokušaćemo da ih iskoristimo’’, rekao je strateg crveno-belih koji je zatim ponovo govorio o ambijentu najveće srpske dvorane:
’’U Areni sam imao priliku jednom da budem gost sa Olimpijakosom, bilo je 20.000 ljudi i to je bilo nešto što i dalje pamtim i nikada neću zaboraviti. Pozivam navijače da dođu i sutra u što većem broju i da nam budu šesti igrač na terenu’’, rekao je Tomić.
Tomić je govorio i o statusu Ognjena Kuzmića…
’’Počeo je da trenira sa ekipom i to sve ide na bolje. Ne mogu da vam kažem tačno kada će to biti, ali biće uskoro’’, rekao je Tomić.