Crveno-beli gostuju u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u sredu u Tel Aviv gde ih u četvrtak uveče očekuje meč 3.kola Evrolige protiv Makabija.

Crveno-bele u dvorani „Menora Mivtačim“ u Tel Avivu očekuje rekonstrusan tim Makabija, pojačan imenima poput Otela Hantera, starog poznanika Nejta Voltersa i velike izraelske zvezde i NBA igrača Omrija Kaspija. Makabi je startovao sa dva tesna poraza od Himkija i Reala (obe utakmice igrao kao gost), Ipak ekipa Crvene zvezde, koja će nastupiti kompletna u Izraelu (osim Ognjena Kuzmića) ide na pobedu u „vrućoj“ hali kapaciteta 12 hiljada mesta:

„Makabi je svake godine u Evroligi, znate koliko je teško igrati u toj hali, 12 hiljada navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove navijače da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. Sa druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali mi ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo“ rekao je trener Milan Tomić i dodao:

„Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro, to je ponavljam evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u 8, možda i na F4 . Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak po prvi put, i očekujem da bude sve u redu“ rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: „Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveća prava,ako  njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla, naravno tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju, izgubili su od Reala na loptu. Kod kuće žele da poprave utisak, i sigurno da će želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željomi energijom  da pobedimo. Utakmicu u nedelju smo arhivirali istog trenutka, raspored i kalendar je takav, da smo se odmah okrenuli sledećoj utakmici, raspored će biti sve teži“ rekao je kapiten Crvene zvezde.

Lorenzo Braun: „Čeka nas teška utakmica, njihova prva kod kuće, i moramo da je odigramo sa puno energije i koncentrisani. Naš skor 1-1 je za sada ok, ali ovo je tek početak, očekuje nas još puno izazova, ima puno utakmica, i ne gledamo unazad samo unapred, idemo jednu po jednu utakmicu. Mi smo novi tim, i dalje  učimo, privikavamo se jedni na druge, na zahteve i ideje trenera. Dugaćka je sezona, i kako bude odmicala bićemo sve bolji i bolji“ rekao je bek crveno-belih.

Utakmica Makabi Fox – Crvena zvezda mts igra se u četvrtak u standardnom terminu od 20.05 časova kada su domaće utakmice kluba iz Tel Aviva u pitanju.

Ovo će biti 9.međusobni meč dva kluba,skor je za sada 4-4, crveno-beli su u dvorani u „Tel Avivu“ slavili u januaru 2017.godine rezultatom 71:67.

Ekipa se u petak vraća u Beograd, a već u u subotu u jutarnjim časovima sledi put u Sloveniju na meč 3.kola ABA lige.