Juniori sjajnom igrom osvojili turnir u Izraelu

Juniorska selekcija KK Crvene zvezde mts osvojila je izuzetno kvalitetan internacionani turnir „U18 Tel Aviv“ pošto je u finalu u četvrtak popodne savladala ekipu Hapoela rezultatom 89:78.

Finalni meč obeležio je kapiten Nikola Manojlović koji je uz 27 poena imao čak 13 skokova i 6 asistencija. Pratili su ga Filip Anđušić sa 15 poena i 7 skokova i Nikola Blagojević koji je ubacio 14 poena.

Finalni meč koji je samo krunisao sjajan turnir za crveno-bele koje je sa klupe predvodio trener Slobodan Klipa rešen je sredinom treće deonice, kada su crveno-beli od deficita 57-60, velikom serijom stižu do prednosti 72-62 i tu prednost su uspeli boljom igrom da održe do kraja.

Tokom tri dana turnira Crvena zvezda koja je kao klub privukla veliku pažnju u Izraelu zbog odličnog rada sa mlađim selekcijama, i koja se na kraju i predstavila u pravom svetlu, pobedila je ekipu Lokomotive Kuban 109:55 prvog dana, kao i reprezentaciju Izraela do 16 godina rezultatom 87:57. Drugog dana takođe lako, pobeđena je ekipa Makabija rezultatom 74:50 u utakmici u kojoj je iskočio Nikola Blagojević sa 19 poena.

Pored ekipa Lokomotive Kuban, Makabija, Hapoela i mlade selekcije Izraela, na turniru su učestvovale i ekipe Stela Azura, Albe i Hapoel Gilboe.

Konačno, na već opisana način, u finalu je pobeđen i Hapoel, čime je zaokružen sjajan turnir za crveno-bele koji se u petak vraćaju u Beograd.

Crvena zvezda je igrala ovaj turnir u sastavu: Gušić, Manojlović, Dobrašinović, Ostojić, Bošnjak, Dimitrijević, Joksimović, Anđušić, Mateski, Blagojević, Ilić, Radosavljević. Trener : Slobodan Klipa.