Crveno-beli otputovali u Novo Mesto

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u Sloveniju gde ih u nedelju od 18 časova očekuje meč 3.kola ABA lige protiv ekipe Krke.

Meč se igra u dvorani „Leon Štukelj“ i za crveno-bele dolazi posle teške utakmice u Tel Avivu protiv Makabija koju je šampion ABA lige izgubio posle produžetka.

Ovo će biti 23.duel dva kluba, Crvena zvezda je do sada slavila 17 puta, u poslednjem meču u Novom Mestu koji je odigran u 14.kolu na startu 2019.godine, crveno-beli su slavili 96:66.

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić: „Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je u prošlom kolu savladala Zadar kao gost i koja je redovan učesnik regionalnog takmičenja. U ovaj meč ulaze bez pritiska, sa druge strane, mi nakon teške utakmice u Tel Avivu smo morali brzo da se okrenemo pripremi ove utakmice, i to je ritam kao što sam i ranije govori koji će sada biti uobičajen u narednom periodu. U Novom mestu moramo da odigramo čvrsto, bez padova, skoncentrisano i da tako dođemo do bodova u gostujućoj hali koja je mala, ali u kojoj atmosfera puno znači igračima Krke“ rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac: „ Većina igrača u aktuelnom sastavu Crvene zvezde je igrala već u Novom Mestu u hali koja je mala, ali sa odličnom atmosferom i podrškom za domaću ekipu kada je puna. Nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovaj meč, ali bićemo spremni i da se ne ponavljamo, zna se šta je potrebno da uradimo da dođemo do bodova – da odigramo dobru odbranu, da igramo agresivno, da kontrolišemo utakmicu, čime bi došli do pobede i u dobroj atmosferi nastavili dalje, jer nas brzo nakon toga očekuju novi izazovi“ rekao je Davidovac pred gostovanje u Novom Mestu i iskoristio priliku da pozove sve navijače Crvene zvezde kojih u Sloveniji ima mnogo, da dođu i pruže podršku ekipi na nedeljnoj utakmici.

Ekipa Crvene zvezde odmah nakon utakmice vraća se u Beograd, a onda slede dve utakmice u kojima će crveno-beli biti domaćini. Prvo Barseloni u četvrtak u hali „Aleksandar Nikolić“ a onda i ekipi Mege u nedelju u okviru 4.kola ABA lige.