Poraz Crvene zvezde u Novom Mestu

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Krke u Novom Mestu 79:77  (17:20,20:25,18:16,24:16)u utakmici 3.kola ABA lige, čime su crveno-beli doživeli i drugi uzastopni poraz u regionalnom takmičenju,

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je odigrala još jednu slabu utakmicu bio je Nikola Jovanović sa 16 poena i 7 skokova, dok je Perperoglu ubacio 14.

Prva deonica protekla je u rezultatskoj „klackalici“ a taj period obeležio je centar Crvene zvezde Nikola Jovanović koji je za 5 minuta imao izvanredan učinak od 11 poena , 5 skokova i jednu ukradenu loptu.

Crveno-bele je rezultatski odlepilo nekoliko ubačenih trojki (Davidovac dve i Dobrić jednu) uz 4 vezana poena Lorenza Brauna. Crvena zvezda je sredinom te deonice došla i do maksimalnih +8 i tu prednost od 6-8 poena je održavala do kraja prvog poluvremena (45-37).

U nastavku, ništa nije nagoveštavalo izjednačenu utakmicu, crveno-beli su ponovo imali napadački prazan hod, što je domaćin iskoristio i stigao u 25.minutu do izjednačenja 48:48, nakon vezanih poena Ramljaka i dvojke Lavala.

Ipak tu seriju domaćina „presekoa“ je Perperoglu trojkom, ponovo je viđena rezultatska „klackalica“ a u poslednjoj deonici Jošilo sa dve trojke i Kouzi doneli su prednost domaćinu, u jednom trenutku i od 6 poena prednosti 79:73 nakon koje crveno-beli nisu uspeli da se vrate čime su došli do novog poraza u regionalnom takmičenju.

KK Crvena zvezda mts:

L.Braun 12+7 as, Čović 2, Perperoglu 14, Davidovac 8, Lazić 2, Faje 6, Dobrić 5, Dženkins, Simanić 9. Jovanović 16+7sk, Ojo 3, Nenadić.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je kratak: “Čestitam Krki kao prvo, kao drugo, mi smo odigrali loše u drugom poluvremenu.Postoji dosta problema. Moraju da se donesu neke odluke da vidimo šta ćemo dalje” rekao je kratko na konferenciji za medije trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde mts u četvrtak dočekuju ekipu Barselone u utakmici 4.kola Evrolige u hali „Aleksandar Nikolić“, dok ih u nedelju očekuje utakmica 4.kola ABA lige protiv Mega Bemaksa u Beogradu.