Gavrilović: Za Barselonu nije dovoljno poluvreme

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da iznenade favorizovanu Barselonu. U sjajnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ pobedu su odneli preiskusni igrači španske ekipe. Iako su se crveno-beli borili i trudili, manjak koncentracije u pojedinim momentima koji je u mnogome rezultirao sa čak 20 izgubljenih lopti bio je previše da se iznenadi jedan od pretendenata za najviši plasman u Evroligi.

Svoje viđenje utakmice izneo je Andrija Gavrilović, trener Crvene zvezde mts:

’’Rekli smo u najavi da nas očekuje specifična utakmica, a protivnik nam je bila Barselona. Zadovoljan sam kako smo započeli utakmicu, našom energijom u prvom poluvremenu. Ne možete, nemoguće je da pobedite Barselonu za jedno poluvreme. U trećoj deonici igra se promenila, Barselona je podigla nivo igre u odbrani, pritiskali su odbrani i igrali jako agresivno. Voleo bih da kažem da je Barselona sjajan tim sa sjajnim trenerom i čestitao bih treneru Pešiću, pokazali su reakciju i to je važno za njih. Takođe, bih voleo da pomenem da je Kori Higins, jedan od najboljih bekova Evrope izašao iz igre zbog pet ličnih. To dovoljno govori o njima kao ekipi i kako su podređeni kolektivu’’, istakao je Gavrilović.

Trener crveno-belih je upitan o statusu Bili Berona.

’’Beron je uz saglasnost kluba išao u SAD jer mu se rodio sin. On je ––doputovao u sredu, u pet dana je imao dva velika leta i imao tamo veoma iscrpljujuć period. Jedini razlog što nije igrao je to što je potrošio mnogo energije, nije trenirao i nije se spremao za utakmicu. Evo i javno bih mu čestitao na rođenju sina. Nismo ga iscepali, ne bi on razumeo taj naš običaj’’, rekao je trener crveno-belih.

Novinar na konferenciji je pitao za raspodelu minutaže na koneferenciji za medije.

’’Minuti na spoljnim pozicijama, mi imamo takvu raspodelu po ulogama da se Dobrić nažalost nalazi na poziciji gde imamo još dva igrača. Tu su Lazić, Perperoglu i donekle Davidovac. Svakako treba pratiti učinak i videti ko zaslužuje da bude na terenu. Neprijatno je pričati o pojedincima, ali ovde mogu da vidim da je Dobrić igrao 17 minuta, Perperoglu 13, a Lazić 11. Oni su svi više, manje na istoj poziciji i svi su potrebni. U jednom trenutku će biti logičnije da neko ne bude u rotaciji, da se nekom pojača minutaža. Ne mislim da se Perperoglu ili Lazić malo zalažu od Dobrića. Da se on baca za loptom, kako ste rekli, a drugi ne bacaju. Igrači su sa različitim karakteristima, dele minute. Ne znam da li ste zadovoljni sa odgovorom, ali drugog konkretnog razloga nema’’, rekao je Gavrilović.