Novo košarkaško rođenje Ognjena Kuzmića

Centar Crvene zvezde mts i reprezentacije Ognjen Kuzmić vatio se košarci u četvrtak 24.oktobra 2019.godine, samo 3 meseca i 10 dana nakon teške saobraćajne nesreće.

Centar Crveno-belih ne samo da je bio u protokolu za ovu utakmicu već je tokom druge deonice ušao u igru i postigao prve poene na velikoj evropskoj utakmici koja predstavlja svojevrsno novo košarkaško rođenje popularnog „Kuza“ koji je tokom leta po drugi put došao u svoju Crvenu zvezdu.

Pred Ognjenom Kuzmićem je puno rada i treninga, ali dva velika koraka napravljena: Ognjen je izašao jači iz svih iskušenja u prethodnom periodu, i vratio se košarci:

Želim da se zahvalim mom klubu Crvenoj zvezdi, svim saigračima, stručnom štabu, lekarima, fizioterapeutima, navijačima jer je ovo za mene ponovno košarkaško rođenje. O ovom danu sam razmišljao još iz vremena kada je u bolnici bilo neizvesno da li ću, i kako se baviti košarkom. Veliko hvala svima, hvala navijačima Crvene zvezde koji su me toplo dočekali. Čeka me još puno iskušenja, rada, treninga i utakmica kako bi ponovo bio onaj stari i kako bi se makar malo odužio svima jer ponovo igram košarku“ poručio je Ognjen Kuzmić i dodao:

Ova ekipa ima kvalitet i drago mi je da je publika prepoznala to na kraju utakmice sa Barselonom i podrškom koju nam je dala. Tek smo na početku sezone, očekuje nas puno treninga, utakmica, a mi ćemo se potruditi da ispunimo ciljeve . Samo verujte u ovu ekipu, kada bude bilo važno bićemo pravi, sada nam je potrebno malo vremena da se kao tim uigramo i uđemo u pravi ritam“ rekao je Ognjen Kuzmić.

https://www.instagram.com/p/B4Cch-XpO8l/?igshid=1tiw7bzi767pr