Topao doček za Mirotića i Pešića

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da iznenade jednog od najvećih favorita za tron Evrolige. U sjajnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ viđena je velika borba, ali je veliko NBA i evroligaško iskustvo Barseloninih zvezda presudilo. Španci su slavili na kraju rezultatom 73:65.

Sjajna atmosfera koju su napravili Zvezdaši donela je mnogo energije na teren, a uvertira utakmice bila je posvećena Nikoli Mirotiću. Naime, uoči utakmice tim menadžer Nebojša Ilić je ispred KK Crvena zvezde mts Mirotiću uručio nagradu za ’’Zvezdaša godine’’ i prigodan poklon iz zvaničnog klupskog Fan Store-a. Povod je bio veliki doprinos ovog sjajnog košarkaša srpskom narodu, čoveka koji je pomogao brojnim Srbima od Sjenice, preko Vukovara, do Crne Gore i SAD.

’’Ovaj doček zaista nisam očekivao. Hvala navijačima Zvezde, hvala našem narodu, pokazali su da može da se oprosti, da ima želje da ima volje. U životu se greške dešavaju, a onda se trudimo da ih ispravimo. Ovo je bila posebna noć za mene, ovaj trofej ’’Zvezdaš godine’’ je najbitniji u mojoj karijeri, a ovo noć koju ću pamtiti do kraja života. Hvala čitavoj organizaciji Crvene zvezde na lepom dočeku, na ovom trofeju. Ovo je za mene veliki motiv da nastavim svoju misiju da pomažem našem narodu i da se drugi sportisti uključe da obezbedimo pomoć onima kojima je zaista veoma potrebna’’, istakao je Nikola Mirotić koji nije suzdržavao emocije nakon što mu je puna dvorana skandirala ime i prezime.

Gotovo jednako topao doček imao je bivši trener Crvene zvezde Svetsilav Pešić. Popularni Kari sada predvodi Barselonu, ali navijači nisu zaboravili veliki doprinos Pešića za klub sa Malog Kalemegdana. Otpozdravio je jedan od najboljih srpskih trenera u istoriji košarke Zvezdinoj publici uoči meča, ali prostora za emocije nakon prvog sudijskog podbacivanja nije bilo. Pokazao je svoju klasu i trenerskim minijaturama predvodio fenomenalne Barsine igrače do pobede.

I na kraju, ali ne i najmanje važno pomenućemo veliki povratak Ognjena Kuzmića na parket. Uzavreli ambijent u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ doživeo je vrhunac kada je Andrija Gavrilović pozvao Kuzmića da ustane sa klupe.

Sredinom druge deonice visoki centar se lagano zagrevao kada su krenule ovacije. Nagrada za težak period koji je prošao stigla je u vidu polaganja tik pred zvuka sirene koji označava kraj napada, a nije prošlo dugo kada se dvoranom orilo ’’Ognjen Kuzmić’’. Veoma emotivan momenat koji će svi kojima je crveno-bela boja u srcu dugo pamtiti.

Nažalost, nedostajalo je iskustva i koncentracije da utakmica ode u drugom pravcu. Borbena Crvena zvezda nije uspela da iznenadi Barselonu, ali smo imali brojne momente koje ćemo dugo pamtiti.

Veoma je važno da svi kojima je crveno-bela boja u srcu budu jedinstveni kao kada je Mirotić dobijao nagradu, kao kada je Svetislav Pešić izlazio na parket, kao kada je Ognjen Kuzmić u sredu slavio veliku pobedu.

Zvezdaši, vaša podrška je neophodna u narednom periodu. Već u nedelju gostuje Mega Bemaks, a to će biti prilika da se crveno-beli vrate na pobednički kolosek. Vidimo se!