Poraz od EFES, treća četvrtina nedovoljna

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Efesa rezultatom 85:70 (21-9,17-17,18-25,29-19) u utakmici 5.kola Evrolige.

Pred 12 500 hiljada gledalaca u “Sinam Erdem domu“ najefikasniji kod crveno-belih bio je Lorenzo Braun sa 18 poena, dok je kapiten Branko Lazić ubacio 9. U pobedničkom timu nekadašnji plej Crvene zvezde Vasilije Micić bio je igrač utakmice sa 26 poena.

Ekipa Crvene zvezde je ponovo loše otvorila utakmicu, gledajući ukupno prvu četvrtinu (21-9 za EFES) iako je rezultatski bila izjednačena u nekoliko uvodnih minuta.

U drugoj četvrtini ekipa Crvene zvezde dozvolila je prošlogodišnjem finalisti da dođe i do velikih +15, ali je uspela da se rezultatski vrati u meč, posebno nakon velikog odmora i odličnom igrom u trećoj četvrtini u kojoj su crveno-beli stigli i do vođstva od dva poena (49-51). Taj period (treća deonica) je praktično bila model igre kojoj srpski šampion teži i koju traži na početku sezone. U finišu tog dela igre od zaostatka od 12 poena, crveno-beli su i pored promašaja stegli odbranu, probudio se Lorenzo Braun koji je ubacio trojku, pa dvojku, i uz pomoć Dženkinsa, Odža i Perperoglua Crvena zvezda je stigla do kratkog vođstva ali i pokazala da ima puno rezervi u nastavku sezone.

Rezultatska klackalica viđena je i na početku poslednje deonice, a onda se u 33.minutu EFES ponovo odlepio nakon pogodaka Danstona i Singltona, a kada se raspucao nekadašnji plej Crvene zvezde Vasilije Micić, Efes je u periodu od 31-36.minuta stigao do velike prednosti od +15 (75-60) i praktično uveo svoju ekipu u mirnu završnicu utakmice.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 6, Čović, L.Braun 18, Perperoglu 5, Davidovac 7, Lazić 9, Dobrić 3, Beron 6, Gist 5+7sk, Dženkins 6, Simanić, Odžo 5+4sk.

Ekipa Crvene zvezde igrala je bez povređenog Mo Fajea i Derika Brauna, kao i Nemanje Nenadića.

U narednom kolu ekipa šampiona ABA lige i jedini predstavnik Srbije u Evroligi dočekuje već u četvrtak ruski Himki koji je u utorak bio bolji od Panatinaikosa 103:86. Taj meč igra se u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 časova,a nakon toga crveno-beli se vraćaju u „Štark Arenu“ u kojoj će već narednog četvrtka (7.novembar) dočekati madridski Real.