Jedinstveni kulturno-umetnički spektakl u režiji crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekali su Himki u spektakularnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’. Fenomenalnu uvertiru još jednog evroligaškog spektakla imao je trubački orkestart predvođen Ivanom Jovanovićem, vlasnikom prestižnog priznanja ’’Zlatna truba’’ kao i folklorni sastav KUD ’’Dimitrije Koturović’’.

Sve je počelo blokom rodoljubivih pesama u izvođenju trubačkog orkestra Ivana Jovanovića koje su naišle na opšte oduševljenje publike u dvorani i dodatno raspalili atmosferu u dvorani. Usledio je spektakularni izlazak crveno-belih košarkaša Crvene zvezde mts uz pesmu ’’Dobro znaj da uvek tu sam ja’’. Publika je u jedan glas, uz pratnju trube ispratila kapitena Branka Lazića kako izvodi prvotimce na teren.

Neposredno pred predstavljanje ekipe Himkija trubački orkestar je izašao na teren uz gromki aplauz publike. Uz ’’Kaćušu’’ predstavljena je gostujuća ekipa. A, kada je došlo na red predstavljanje igrača Crvene zvezde u dvorani su se ugasila svetla, a na centru terena ponovo je viđen jedinstveni audio i vuzelni spektakl koje je remek delo kreativnog tima KK Crvena zvezda mts. Trubački orkestart je tada zasvirao taktove Vidovdana, a to je sve bio znak poštovanja naše kulture i tradicije i u cilju obeleževanja velikog verskog praznika Svetog Luke koji je izuzetno važan za srpski narod.

Kada su se ekipe povukle na klupe tubački orkestar je izveo pesmu ’’Marš na Drinu’’ i podigao ’’borbenu gotovost’’ u redovima crveno-belih. Usledilo je sudijsko podbacivanje i velika utakmica je mogla da počne.

To nije bio kraj propratnog programa utakmice. Između prve i druge deonice je plesna grupa ’’Red Passion’’ uz tadicionalne srpske pesme. Na poluvremenu utakmice KUD ’’Dimitrije Koturović’’ je imao tradicionalni nastup u duhu našeg vremena. Oni su izveli šaljivi prikaz običaja ’’Ide Luka, eto vuka’’ u koreografiji Andrije Karaklajića i dobili gromki aplauz publike. I taj nastup bio je prorpaćen senzacionalnim efektima na terenu, među kojima su se našli i motivi Svetog Luke.

Kompletan performans je Crvene zvezda priredila navijačima svesna značaja velikog praznika i negovanja naše prebogate tradicije. I ovom prilikom klub želi svim Zvezdašima i pravoslavnim vernicima srećnu slavu Svetog Luku! Svojevrsnu čestitku uručili su i prvotimci koji su prikazali verovatno najbolje izdanje od početka sezone i ubedljivo savladali snažni Himki.

https://twitter.com/i/status/1189983992348598272