Gavrilović: Meč u Zagrebu je ozbiljan ispit za nas

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u subotu u jutarnjim časovima u Zagreb, gde ih u nedelju očekuje utakmica 5.kola ABA lige jtd protiv ekipe Cibone.

Meč u zagrebačkoj dvorani „Dražen Petrović“ igra se u 18 časova. Crveno-beli nakon velike pobede nad Himkijem u Evroligi, idu u Hrvatsku sa željom da potvrde dobru igru koju su prikazali u četvrtak i uz maksimalan respekt prema ekipe Cibone, i pored činjenice da su u dosadašnja 4 kola zabeležili jedan trijumf:

Utakmica sa Cibonom je ozbiljan ispit i ništa lakši zadatak od evroligaške utakmice. Utakmica koje igramo sa timovima koji se bore za statust u ABA ligi nikada nisu bile niti će biti lak zadatak, i ovoj utakmici prilazimo upravo tako. Da bi došli do pobede koja nam je neophodna potrebna nam je maksimalna koncentacija i angažovanje celog tima. Na ovoj utakmici neću moći da računam na Derika Brauna, Dejana Davidovca i Nemanju Nenadića“ rekao je trener crveno-belih Andrija Gavrilović.

Sa druge strane, Boriša Simanić odigrao je odličnu utakmicu protiv Himkija i ponovo nagovestio veliki talenat i potencijal. Sada sledi druga vrsta ispita, utakmica sa starim rivalom i poznanikom ekipom Cibone:

Utakmicu sa Himkijem smo ostavili iza nas odmah po njenom završetku, ali treba da se vraćamo na nju kao pokazatelj sa kakvom energijom i željom moramo da uđemo i u utakmicu sa Cibonom. Poznajemo ekipu Cibone, moramo maksimalno angažovano da uđemo u tu utakmicu, sa identičnom energijom kao u meču sa Himkijem, i verujem da rezultat onda neće izostati.“ Rekao je Simanić.

Crveno-beli se odmah po završetku meča autobusom vraćaju za Beograd, a već od ponedeljka počinju pripreme za još jednu veliku evroligašku utakmicu i duel sa Realom narednog četvrtka u Beogradu. Ekipa Crvene zvezde se vraća u „Štark Arenu“ a karte za duel sa „kraljevskim klubom“ prodavaće se već od ponedeljka.