Crvena zvezda briljirala protiv Igokee – 103:61

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su fantastičnu utakmicu u 6. kolu ABA lige. Crveno-beli su dočekali Igokeu i od prvog do poslednjeg minuta utakmice igrali sa ogromnom energijom, čvrsto u odbrani i veoma disciplinovanu u napadu. U takvom odnosu snaga rezultat nije izostao, ostvarena je veoma ubedljiva pobeda i to četvrta u sezoni regionalnog takmičenja – 103:61 (29:18, 24:10, 23:17, 27:16).

U jednoj perfektnoj utakmici izabranika Andrije Gavrilovića zaista nije lako izdvojiti pojedince. Ipak, trebalo bi pomenuti Ognjena Dobrića koji je imao veliki jubilej na ovoj utakmici odigravši 200. utakmicu u crveno-belom dresu. On je postigao 13 poena.

Najefikasniji je bio Bili Beron sa 19 poena i devet asistencija, a dvocifreni još Lorenzo Braun koji je uz 13 poena pridodao osam asistencija i Ognjen Kuzmić koji je meč završio sa deset postignutih koševa.

Nakon uvodnih ispitivanja snaga crveno-beli su ubacili u veću brzinu. Briljirao je plejmejker crveno-belih Lorenzo Braun koji je uz kapitena Branka Lazića predstavljao odbrambeni bedem za igrače Igokee i sjajno diktirao ritam u napadu. U ranoj fazi utakmice Braun je na svom kontu imao devet poena, a nakon prodora Bilija Berona Crvena zvezda je na dva i po minuta pre kraja prve deonice imala prvo dvocifreno vođstvo – 22:11. Igokea je uzvratila mini serijom preko Rašara Vona, ali su Beron, Simanić i Gist odbili i taj nalet. Prednost od 11 razlike bila je i na kraju deonice – 29:18.

Početak drugog perioda doneo je jednako veliku energiju u redovima izabranika Andrije Gavrilovića. Izuzetna odbrana, čijoj je čvrstini dodatno doprineo ulazak Ognjena Dobrića donela je brzu igru kakva je prijala crveno-belima. Serija 8:2 koju je krunisao polaganjem Beron, a to je bio njegov već 13. poen, donela je velikih plus 17 za Zvezdu – 38:20.

Crveno-bela mašina je proradila i nije htela da stane. Fenomenalna odbrana donosila je samopouzdanje u napadu. Ređali su se poeni i bekovske linije, ali i centara. NA poluvremenu je razlika bila velikih plus 25 – 53:28.

Energija nije opadala ni u trećoj deonici. Silovita odbrana i veoma kreativna igra u napadu nisu dozvoljavali Igokei da predahne, a aplauzi u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ praktično nisu prestajali. Zvezda je išla u ranoj fazi trećeg perioda i na plus 30 – 63:33.

Sjajnu rolu u trećem kvartalu imao je Ognjen Kuzmić koji je pokazao da u brzom tempu podiže formu. Kada je ’’slavljenik’’ Ognjen Dobrić zakucao dva puta uzastopno, drugi put na brilijantnu asistenciju Lorenza Brauna prednost je dosegla velikih plus 34. Semafor je pokazivao da je ostalo još gotovo 12 minuta do kraja utakmice, ali se pitanje pobednika više nije postavljalo.

Trener Gavrilović je rotirao često igrače i držao svežinu u ekipi, a opet i visok nivo ritma. To je veoma važno pred izrazito naporan period koji je pred crveno-belima. Naime, u sedam dana će igrati tri utakmice Evrolige, a između toga i ’’večiti derbi’’ kao gost Partizanu. S toga, podrška Zvezdaša je neopohodna i to već u petak kada u ’’Štark areni’’ gostuje Asvel. Zvezdaši, vidimo se!

Crvena zvezda mts – Igokea 103:61 (29:18, 24:10, 23:17, 27:16)

Crvena zvezda mts: Kuzmić 10, Braun 13 (8as), Davidovac, Nenadić 4, Lazić 7, Faje 3 (4sk), Beron 19 (9as), Dobrić 13, Gist 13 (6sk), Dženkins 6, Simanić 7, Odžo 8 (5sk) .

https://www.instagram.com/p/B4vQ2MUBnZw/