ASVEL – Za dobar početak izuzetno naporne nedelje

Košarkaši Crvene zvezde mts novi mini-ciklus u kome ih očekuje veliki broj utakmica, od toga tri u Evroligi, otvorili su ubedljivom pobedom nad Igokeom.
Novi evroligaški izazov pred dva vezana gostovanja je utakmica sa francuskim ASVEL-om u petak od 19 časova u „Štark Areni“.

Izuzetno važna utakmica za crveno-bele koje nakon domaćinstva sa francuskim velikanom očekuju dve utakmice u drugom duplom programu, gostovanja u Berlinu i Kaunasu, naredne nedelje.

Povodom utakmice u petak, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Adrija Gavrilović, kapiten Branko Lazić I Bili Beron.

Kapiten Branko Lazić:
“Jako bitna utakmica protiv Asvela, za početak teškog ciklusa koji ćemo imati u narednom periodu. U sedam dana odigraćemo četiri utakmice, od toga tri Evrolige. Iskoristio bih pre svega priliku da pozovem navijače da nas u petak podrže u što većem broju, da pokušamo da odigramo još jedan dobar meč pred početak serije. Što se tiče Asvela, igraju jako dobro, ostvarili su četiri pobede uz tri poraza, sve pobede na domaćem terenu i pokušaćemo da ih iznenadimo kod kuće, da možda nastave tim trendom koji ih prati u ovih sedam kola. Znamo da igraju brzo, da su atletski tim i pokušaćemo da ih zaustavimo u tome i da nametnemo svoj ritam igre”.

Bili Beron

Asvel je fizički izuzetno snažan, igraju čvrstu odbranu, agresivni su, biće nam potrebni navijači da krenemo od početka dobro. Želimo da nastavimo u dobrom ritmu posle utakmice protiv Igokee, pa i iz dela meča protiv Reala. Biće ovo teška nedelja, za nas kao i za sve ekipe, sa mnogo putovanja. U svakom meču čekaće nas težak protivnik i zato je ovaj posao zabavan. Treniramo svakodnevno, bićemo spremni da krenemo u petak kako treba“.

Trener Andrija Gavrilović:
Na sve ovo što su momci rekli dodao bih i ovo… Asvel odlično gura i u francuskom prvenstvu, bez poraza su, dobro su ukomponovana ekipa, u dobroj formi.Nama je protekla nedelja bila prilika da malo jače treniramo pred dupli program Evrolige, da se pripremimo za ta bliska iskušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee je mogao da se nazire taj pomak u formi, a meč protiv Asvela biće ispit. To je fizički vrlo moćan tim i biće zanimljivo videti gde smo u ovom trenutku“.

Takođe povodom glasina i spekulacija koje su se pojavile prethodnih dana, da KK Crvena zvezda mts ima navodna zaostala dugovanja i neregulisane obaveze prema pojedinim igračima i zabranu dovođenja igrača (BAT) brojnim novinarima je prezentovano pismo potpisano od generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa (datum 13.11.2019.godine) koje je stiglo na adresu našeg kluba, u kome se jasno navodi da KK Crvena zvezda mts nema zabranu dovođenja igrača, niti bilo kakvih neregulisanih obaveza!

Utakmica 8.kola Evrolige Crvena zvezda mts – ASVEL svoj prvi međusobni duel u istoriji Evrolige odigraće u petak od 19 časova u „Štark Areni“. Karte za utakmicu puštene su u prodaju u utorak u 12 časova.