ABA U19 – Juniori doputovali u Zadar, cilj F4

Juniorska ekipa KK Crvena zvezda mts doputovala je u sredu u jutarnjim časovima u Zadar gde će od četvrtka do nedelje učestvovati na kvalifikacionom turniru ABA lige za igrače do 19 godina.

Crveno-beli će igrati u grupi B u kojoj će se za mesto na F4 regionalnog takmičenja, čiji su redovni učesnici od formiranja ovakvog formata takmičenja, od početka.

Pored KK Crvena zvezda mts u grupi B koja se takmiči u Zadru, igraju I ekipe Primorske Koper, MZT Skoplja, Mornara iz Bara,Cedevita Olimpije I domaćina Zadra.

Plasman na završni turnir obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.

U Grupi A koja se održava u istom terminu (četvrtak – nedelja) u Beogradu, takmičiće se ekipe Igokee, Krke, Cibone, Budućnosti, Partizana I Mege.

Kapiten Nikola Manojlović: “Očekuje nas težak turnir u Zadru. Znamo kakav format i kakav turnir nas očekuje, jer smo igrali i prošle sezone u tom gradu kvalifikacije. Zabeležili smo tada dobar rezultat uz sve pobede, i nadamo se da će i ove godine biti tako. Međutim, moramo da idemo utakmicu u po utakmicu I spremaćemo se za svakog rivala, posebno što u ovakvom format igramo dva meča prvog dana. Dobro smo se spremali prethodnih nedelja za ovo što nas očekuje”.

Trener Slobodan Klipa: “Očekujem da ćemo odigrati dobar turnir u Zadru, znamo I rivale, svi su kvalitetni protivnici poznato da u ovom region svi klubovi imaju dobre mlađe selekcije, tu ima puno talentovanih momaka jedan smo od favorita na kvalifikacionom turniru u Zadru, ne bežimo od te uloge I očekujem da osvojimo jedno od prva dva mesta koja obezbeđuju plasman na završni turnir ABA lige

Raspored odigravanja utakmica u grupi B (Zadar):

28.11 (09.30 časova) Crvena zvezda mts – Koper Primorska
28.11 (20.30 časova) Crvena zvezda mts – Cedevita Olimpija
29.11 (20.15 časova) Crvena zvezda mts – MZT Skoplje
30.11 (18.00 časova)  Crvena zvezda mts – Mornar Bar
01.12 (14 .00 časova) Crvena zvezda mts – Zadar

Plasman na završni turnir obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe. Termin tog turnira biće objavljen naknadno.