Lorenzo Braun nagradio granitnu odbranu Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su novu pobedu u Evroligi! U dvoranu ’’Aleksandar Nikolić’’ došla je Valensija i to u sjajnoj formi što su pokazali i na ovoj utakmici. Velika borba, obilje preokreta, čvrste odbrane na obe strane i herojska završnica. Utakmica je rodila novog heroja, Lorenza Brauna koji je pogodio uz zvuk sirene i doneo vrednu pobedu – 76:73.

U tom momentu dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’ je praktično eksplodirala. To je bila nagrada i za svih 6.087 navijača u dvorani koji su bili veoma bitan faktor ove pobede pružavši bezrezervnu podršku.

Braun je bio i najefikasniji akter utakmice sa 19 poena i šest asistencija, a briljirao je i kapiten Branko Lazić koji je meč završio sa 14 koševa.

Košarkaši Crvene zvezde mts ušli su sa velikom energijom u meč. Granitna odbrana ostavila je Valensiju na svega četiri poena za pet minuta igre pa je prednost zahvaljujući već pomenutoj defanzivi i sjajnoj roli Branka Lazića iznosila sedam poena – 11:4.

Usledio je prekid iz tehničkih razloga, odnosno kvara na semaforima i konzoli na zapisničkoj tabli koje obezbeđuje dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’. Prekid nikako nije odgovarao crveno-belima koji su izgubili energiju sa početka i to je Valensija iskoristila tako što je nakon dve uzastopne trojke smanjila zaostatak na pola koša, a zatim i izjednačila sa linije penala. Seriju rivala prekinuo je Čarls Dženkins – 17:15.

Ipak, do kraja prve deonice Valensija je prešla u vođstvo – 17:19.

U drugoj deonici igralo se koš za koš, sa dobrim odbranama na obe strane parketa. Duga pauza ostavila je traga na ritam utakmice i na energiju u dvorani. Crveno-beli su tragali za ritmom, pravili su greške i dozvolili Valensiji da dva minuta uoči kraja deonice ima četiri poena prednosti. Tada je usledila važna trojka Ognjena Dobrića – 33:34. Do kraja deonice je Valensija ponovo stekla četiri poena prednosti – 37:41.

Početak treće deonice doneo je veliku energiju u redovima crveno-belih, ali i na tribinama, nalik onome na početku. Dobra odbrana, ali i poeni Boriše Simanića, Džejmsa Gista vratili su crveno-bele u egal 41:41. Lorenzo Braun je uzeo ključ ritma u svoje ruke, ubrzao je igru i to je prijalo Zvezdi. Trojka Branka Lazića, poeni Lorenza Brauna u tranziciji, asistencija za Gista i sve to praćeno neverovatnom odbranom Čarlsa Dženkinsa koji se i nagradio pogotkom uz faul. Crvena zvezda se zahuktala i došla do dvocifrenog vođstva na nešto više od 13 minuta pre kraja – 58:47.

U poslednji kvartal crveno-beli su ušli sa devet poena prednosti – 60:51, ali dva loša napada doneli su Valensiji ukradene lopte i prilike za kontru koje su rezultovale serijom 8:0. Valensija je prišla na samo dva poena zaostatka – 60:59. Tada je važnu trojku pogodio Bili Beron – 63:59. Međutim, Dubljević je vratio istom merom, a potom pogodio još jednu – 63:65.

Velika borba je viđena u nastavku. Čvrsta odbrana je čuvala Zvezdu u egalu, ali je konstantno malo nedostajalo da izabranici Dragana Šakote preuzmu vođstvo. Međutim, velikom borbom došli su u situaciju da šutiraju za pobedu. Odgovornost je preuzeo Lorenzo Braun i doneo svojoj ekipi pobedu.

Crvena zvezda mts – Valensija 76:73 ( 17:19, 20:22, 23:10, 16:22)

Crvena zvezda mts: Kuzmić, Čović, Braun 19 (6as), Davidovac, Lazić 14, Faje 4 (8sk), Beron 8, Kuzmić 3, Gist 6,  Dženkins 9, Simanić 4, Odžo 9.