ABA U19 – Crvena zvezda bolja i od Olimpije Cedevite

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts odlično je otvorila kvalifikacioni turnir ABA lige za plasman na završni turnir tog regionalnog takmičenja, pošto je u četvrtak zabeležila dve pobede.

Nakon ubedljivog trijumfa nad ekipom Primorske iz Kopra 95:50, crveno-beli su u večernjem terminu savladali i ekipi Olimpije Cedevite 69:59 i tako napravili veliki korak ka cilju, a to je plasman na F4 ABA lige.

Za razliku od prve utakmice crveno-beli su nakon preokreta savladali jednu od ekipa koja se nalazi među kandidatima za najviši plasman. Nakon dobrog ulaska u utakmicu i vođstva 18-11, ekipa Crvene zvezde je stala, dozvolila veliki preokret rivalu i vođstvo na poluvremenu ( u jednom trenutku Olimpija je vodila 35-20). Međutim,  treća deonica donela je pravo lice crveno-belih i odličnu igru koja se ogledala i kroz rezultat 24-9. Upravo ta četvrtina odredila je i kasnijeg pobednika ekipu Crvene zvezde koja je slavila sa 69-59.

KK Crvena zvezda mts: Uskoković, Manojlović 8, Dobrašinović, Ostojić 3,Šaranović, Radosavljević 16,Vasić 10+7as, Blagojević 9, Pavićević 17+7 sk, Bošnjak, Joksimović 6, Branković.

U petak u trećem kolu, ekipa Crvene zvezde igra protiv MZT Skoplje Aerodrom takođe u dvorani „Jazine“ od 20.15 časova.