Energija, strast, taj huk sa tribina kakav ima samo Crvena zvezda…

U 11. kolu Evrolige KK Crvena zvezda mts dočekao je Valensiju. Gosti su došli u odličnoj formi i sa velikim ambicijama, ali su i crveno-beli imali svoju računicu. Dve izrazito vredne pobede koje su imali iza sebe, onu u Kaunasu i protiv Mornara u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ bile su veoma važna inekcija samopouzdanja. Dodatan elan i energiju svakako su davali Zvezdaši koji su gotovo četiri sata proveli u dvorani i čija energija nije jenjavala ni kada nije išlo sve kako treba po izabranike Dragana Šakote.

Ono na šta smo kao klub posebno ponosni su naši najmlađi navijači. I ovog puta je organizovana akcija za ’’Zvezdaše juniore’’, vlasnike sezonskih ulaznica za D tribinu koji su redovni posetioci dvorane kada igra njihov voljeni klub. Naime, oni su pre utakmice imali privilegiju da isprate igrače na teren i pruže im podršku pred važnu utakmicu.

Usledio je izalazak na teren crveno-belih i naslućivalo se da će ovo biti veče za pamćenje. Podrška je bila ogromna, a igrači rastrčani od prve sekunde. Dobro otvaranje meča, značajna prednost, a onda i nedaća sa semaforima i kontrolnom tablom u dvorani. Usledila je duga pauza koja je uticala na crveno-bele košarkaše i probudila nervozu. Međutim, niko nije dozvolio da to bude najjači utisak večeri.

Energija koja je stizala sa tribina, ali i pored samog terena u vidu bezrezervne podrške bila je presudan faktor. O tome je govorio i jedan od junaka pobede Čarls Dženkins čije će se pre svega defanzivne bravure dugo prepričavati:

’’Volim da igram u ovoj hali. Atmosfera je veoma intimna i bude mnogo navijača. Dok sam sedeo na klupi video sam dete koje je sedelo sa moje leve strane i snažno navijalo mašući, čini mi se sa kapom u ruci. Mislio sam da taj mališa i ne zna šta se tačno dešava na terenu. Upijao sam njegovu energiju i želeo sam da je implementiram u igru. Trebalo bi da nađete njegovu fotografiju. Mali dečko, sedeo je na levoj strani prekoputa mene. Biće to sjajna slika’’, istakao je Dženkins.

Sliku smo pronašli, a autor je Emilija Jovanović iz SD Crvena zvezda. Floskula da slika govori hiljadu reči sada zaista ima smisla. A, to je Crvena zvezda! Ta energija, ta strast, taj huk sa tribina kakav samo ona ima!

Cela ova priča bila je bajkovita, a da bi sve baš tako bilo morala je da usledi filmska završnica koju su kreirali Zvezdina granitna odbrana i Lorenzo Braun. Naime, plejmejker crveno-belih je preuzeo odgovornost i uzeo ključeve pobede u svoje ruke nagradivši fanatično timsko zalaganje. Kada je podigao šut za tri poena uz zvuk sirene sve oči u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ pratili su let te lopte. Završila je baš tamo gde je svako u hali poželeo, u obruču rivala. Ambijent je tada dosegao vrhunac, a to je sva lepota košarke i definicija neraskidive veze Zvezdaša i njihove Crvene zvezde.

’’Ne bih rekao da sam heroj. Iskreno, pobedili smo i srećan sam zbog toga. Jedine opcije su mi bile da pronađem otvorenog saigrača ili da pogodim šut. Dogodilo se ovo drugo. Koristio sam opcije koje sam imao. Odžo i Gist su postavljali odlične blokove i otvarali mi teren’’, istakao je Braun stavivši u prvi plan timski učinak i u ovoj situaciji.

KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje svim Zvezdašima, pre svih Zvezdašima juniorima na iskrenoj i bezrezervnoj podršci. Vidimo se!

https://twitter.com/i/status/1200157615533244416