Genijalci velika podrška Crvenoj zvezdi

KK Crvena zvezda mts savladao je Valensiju u 11. kolu Evrolige. Utakmica sa puno naboja i strasti donela je brojne utiske na samom terenu, ali i mimo njega. A, tik pored terena na mestima tik uz klupu crveno-belih, takozvanom ’’premijum kortu bili su mladi genijalci.

Naime, u organizaciji KK Crvena zvezda mts i kompanije IDEA specijalni gosti kluba na ovoj utakmici bili su učenici matematičke gimnazije koji su na međunardnoj Olimpijadi osvojili brojna priznanja iz oblasti matematike, fizike, hemije i astronomije. To su osvajač bronze iz oblasti fizike Bogdan Rajkov, osvajač brozne iz oblasti matematike Jovan Toromanović, osvajač bronze iz oblasti hemije Mihailo Milošević, osvajač srebra iz oblasti matematike Miloš Milićev i dobitnik pohvale iz oblasti fizike Dobrica Jovanović. Učenici matematičke gimnazije su izašli i na parket, dobili prigodne poklone koje su obezbedili Crvena zvezda i kompanija IDEA i zadužili gromki aplauz Zvezdine publike.

A, na samoj utakmici oni su bili velika podrška crveno-belima i zdušno su ih bodrili celu utakmicu, a šampioni vrlo lako prepoznaju šampione. Na sportskom terenu ili u proračunu, karakter i snaga volje su veoma bitni. To se još jednom u praksi pokazalo i u utakmici između Crvene zvezde i Valensije.

’’Meni je bilo veoma interesantno jer smo bili bukvalno pored košarkaša i u trenucima kada su bili tajmauti, toliko je bilo malo mesta između nas da sam imao utisak da sam deo ekipe. Bilo je veoma interesantno navijanje i ambijenti, ali i prilika da popričamo sa nekim od igrača Crvene zvezde koji su bili raspoloženi za razgovor i slikanje. Zahvalio bih se svima iz Crvene zvezde što su nas pozvali i što smo imali privilegiju da iz prvih redova osetimo atmosferu sa jedne ovakve utakmice’’, istakao je Mihailo Milošević.

Klub sa Malog Kalemegdana je želeo ovom prilikom da pokaže da je veoma lepo baviti se naukom i da ceni velika dostignuća koja postižu mladi genijalci. Nema sumnje da je pred njima svetla budućnost.