Poraz crveno-belih u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženu su u derbiju 9.kola ABA lige od ekipe Olimpije Cedevite rezultatom 75:64 (14:16,21:16,18:16,22:16)

Pred pet hiljada gledalaca najefikasniji kod crveno-belih bio je sa Lorenzo Braun sa 17 poena i 5 skokova.

Meč u dvorani „Stožice“ počeo je dobro za Crvenu zvezdu, vrlo brzo naš tim stigao je do prednosti od 12-4 i stao, iako je otišao na prvu pauzu sa minimalnom prednošću od 16-14.

Međutim, od tog trenutka predvođena Boutrajtom ekipa Olimpije je zaigrala bolje, crveno-beli su imali problema da pogode „spolja“ i domaćin je velikom serijom zbirno 27-9 stigao do prve dvocifrene prednosti, kasnije i do plus 12, a pogocima Berona sa linije slobodnih bacanja, Gista, i opet Berona za tri poena, gostujući tim je sveo minus na samo tri poena (32-35).

U nastavku, posle velikog odmora ponovo bolja igra Olimpije koja je povela 41-31, da bi opet u finipu deonice crveno-beli mini serijom došli do zaostatka koji je nadoknadiv 48-53.

Međutim, veliki problemi u napadu nastavili su se i u poslednjoj deonici, crveno-beli su za prvh 7 minuta ubacili samo 8 poena, Olimpija Cedevita je sa druge strane postigla 15, ponovo stigla do dvocifrene prednosti 68-57 na 3 minuta pre kraja, i u ovakvoj utakmici sa malim brojem poena stekla nedostižnu prednost.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 4, Derik Braun 5, Čović 6, Lorenzo Braun 17, Davidovac 5,Lazić, Faje 4,Neron 10,Gist 5,Dženkins 6, Simanić 3,Odžo.

Trener KK Crvena zvezda mts Dragan Šakota: “Čestitam Cedeviti zasluženu pobedu. Mnogo su više uložili u utakmicu i odigrali mnogo pametnije od nas. Sve što bi teoretski trebalo da bude naša prednost u stvari nije bila prednost. Mislim na visoke igrače, na agresivnost koju smo ispoljili u poslednjim utakmicama, a na kraju krajeva i na inteligenciju u igri… Sve to smo izgleda ostavili kod kuće i pokazali slabu partiju u momentu u kojem je bilo izuzetno važno za nas da pobedimo i da napravimo brejk protiv tima iz vrha”,izjavio je trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde mts koji su ovaj meč odigrali bez Ognjena Dobrića koji je ostao u Beogradu u poslednjem trenutku odlukom lekara zbog virusa i temperature, imaju skor 5-4, a u narednom kolu dočekuju ekipu FMP-a.

U Evroligi, sledi gostovanje ekipi Armanija narednog četvrtka u Milanu.