Crvena zvezda i ONE Team i ove godine zajedno

KK Crvena zvezda mts kao društveno odgovoran klub i ove godine sa velikim zadovoljstvom uzeo je učešće u ONE TEAM projektu EL koji ove godine u realizaciji KK Crvena zvezda mts  ima naziv „Play, run and have FUN” (igraj se, trči i zabavljaj).

Partner u ovim aktivnostima je kao i svake sezone sada već pouzdani partner I prijatelj kluba – Specijalna Olimpijada Srbije

Tim povodom prethodnog vikenda organizovan je prvi trening koji je u ime KK Crvena zvezda mts vodio trener mlađih kategorija Ivan Pavlović, koji je prethodnih sezona bio izuzetno angažovan na ovom projektu i bio predstavnik kluba na centralnoj manifestacije ONE Team programa u Barseloni.

Na prvom druženju učešće je uzelo 15-oro dečaka i devojčica iz Specijalne Olimpijade Srbije koji su kroz igru I zabavu u nekoliko etapa odradili sve košarkaške elemente: zagrevanje, rad na košarkaškim elementima, koordinacija, levi i desni ulaz/dvokorak, takmičenje, razvijanje timskog duha.

Nakon toga, četiri ekipe podeljene na dva koša igrale su košarkašku verziju popularne igrice „Ne ljuti se čoveče“. Asistenti ekipama bili su prvotimci KK Crvena zvezda mts Nemanja Nenadić i Nikola Jovanović.

Nenadiću je ovo druga sezona da učestvuje u projektu OneTeam-a, Jovanović je prvi put imao priliku da radi sa mališanima iz Specijalne Olimpijade.

KK Crvena zvezda mts sa ponosom podseća da je višegodišnji učesnik ONE Team akcija EL i projekata KK Crvena zvezda koji su se realizovali pod nazivom: IDEA Play 4 Glory, IDEA Finish Line, Learning2Play, Real Champions – košarkaška liga u kolicima.

Na kraju treninga svi učesnici i timovi dobili su poklon pakete sponzora kluba kompanije IDEA, a ovu akciju i trening potpomogao je još jedan klupski sponzor Vivia voda.

“I ove godine sa zadovoljstvom sam učestvovao u treningu sa našim drugarima iz Specijalne Olimpijade Srbije. Drago mi je, uvek ću to ponoviti da su oni važan deo našeg društva i uživao sam igrajući se tokom treninga sa njima. Za ovakve akcije uvek sam na raspolaganju i srećan sam što je moj klub uvek imao sluha i želju da učestvuje i podrži ovakve akcije. Vidimo se na utakmici sa Baskonijom”, rekao je Nemanja Nenadić.

Sledeće druženje je zakazano za 12. kolo Evrolige koje je u potpunosti posvećeno društvenoj-odgovornornosti, gde će ovi mališani pokazati mnogobrojnoj publici šta su naučili na treninzima sa našim košarkašima.