Šakota: Napredak u igri se oseća

KK Crvene zvezde mts ostvario je veliku pobedu na gostovanju Armaniju u Milanu. Crveno-beli su bili bolji od domaćina rezultatom 76:66. Odbrana izabranika Dragana Šakote je diktirala tok utakmice i ona nije zakazala u odlučujućim momentima. Strateg crveno-belih bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv favorizovanog rivala:

’’Ne možemo da nađemo laku utakmicu u Evroligi, to je sigurno. Bitno za nas je kada sagledamo igru u odbrani i u napadu je to da nalazimo pametna rešenja i tako dolazimo do rezultata. Mi smo možda opterećeni više nego druge ekipe. Treba da budemo zadovoljni jer napredak se oseća, treba da se zadrži energija i kontinuitet. Nadam se da možemo da to zadržimo i da razigramo još više igrača’’, istakao je Šakota, a potom dodao:

’’U početku mi je bilo teško da vodim utakmicu jer sam morao da se služim stvarima koje nisam dovoljno upoznao i onda kada već mogu da se oslonim na sopstveni instikt, sada kada je prošlo neko vreme, lakše mi je da komuniciram sa igračima’’, istakao je strateg crveno-belih.