Beron i Dobrić – Odbrana kao ključ i putokaz

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su u Milanu drugu ovosezonsku pobedu na gostujućim parketima u Evroligi,i tako nastavili seriju trijumfa u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Crveno-beli su brzo arhivirali veliku utakmicu u „Mediolanum Forumu“ i već počeli pripreme za utakmicu sa FMP-om koji će biti jedan od dva derbija 10.kola regionalnog takmičenja.

Sumirajući utiske sa gostovanja ekipi koja je ove sezone oformila izuzetno jak sastav sa ciljem da se plasira u samu završnicu Evrolige, jedan od najboljih u četvrtak uveče Bili Beron nakon prespavane noći, kaže:

Uvek je teško igrati u ovakvoj ligi utakmicu na gostujućem terenu, i još teže doći do pobede. Odbrana je bila ključni faktor za nas, igrali smo sjajno u tom delu, visoko, čvrsto i nismo im dozvoljavali da dolaze do lakih poena i koševa. Sa tim, i sa takvom timskom igrom u odbrani, i napad je dobro funkcionisao. Velika, važna pobeda za nas, i iskreno se nadam da ćemo da nastavimo u istom ritmu“ rekao je Beron i pozvao navijače da pruže veliku podršku crveno-belima u narednim utakmicama protiv FMP-a i Baskonije u Beogradu.

Sa druge strane, i Ognjen Dobrić vidi igru u defanzivi kao ključ za ovu pobedu:

Odbrana je bila ključ. Odigrali smo čvrsto, morali su da se pomuče za svaki poen. Odigrali smo je timski, od prvog do poslednjeg, a uz dobru odbranu kada proradi napad možete se nadati dobrom rezultatu. Ovo je vrlo važna pobeda za naše samopouzdanje, liga je ove sezone izuzetno kvalitetna i teška, što se vidi i po rezultatima u dosadašnjem toku takmičenja. Takođe, značiće nam i u nastavku sezone, posebno do kraja ove godine, jer nas nakon utakmica sa FMP-om i Baskonijom u Beogradu, očekuje serija teških i važnih utakmica u oba takmičenja i to mahom na gostujućim terenima. Međutim, idemo korak po korak, čeka nas važna utakmica u nedelju u ABA ligi, a onda i novi izazov protiv Baskonije. Očekujem da će nas naši navijači podržati prvo u nedelju, a onda i u Areni da pokušamo da nastavimo ovu seriju dobrih rezultata, jer ponavljam, nije lako ni u jednoj utakmici doći do pobede u EL“ rekao je Dobrić.

Tokom petka crveno-beli će nakon zajedničkog ručka trenirati u Milanu, a povratak za Beograd planiran je za kasne večernje časove.

Utakmica sa FMP-om igra se u nedelju od 18 časova, a ekipa Baskonie Gasteiz gostuje naredog četvrtka od 19 časova u „Štark Areni“.