Šakota – Maksimalan oprez u Zadru, sada je svaka važna

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u nedelju u jutarnjim časovima u Zadar, gde ih od 18 časova očekuje utakmica 11.kola ABA lige jtd sa domaćim istoimenim timom.

Utakmica se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“.

Crveno-bele u narednih 7 dana ponovo očekuje „ispunjen“ program pošto nakon utakmice u Zadru, igraju „dupli program“ u Evroligi, utakmice u Moskvi protiv CSKA i već u četvrtak duel sa Olimpijakosom u Beogradu.

Trener Crvene zvezde mts Dragan Šakota u prvi plan stavlja meč u Zadru:

Ekipu Zadra ne treba gledati kroz plasman na tabeli. Nije to ista ekipa u odnosu na veći deo prvogh dela sezone. Igraju mnogo brže, agresivnije, reagovali su na promenu trenera. U tom smislu rezultatski pobeda nad Olimpijom jeste iznenađenje, ali ne i u svetlu ovih promena koje sam naveo. Mi sa druge strane nemamo prostora više za loš rezultat, i svaku utakmicu moramo da gledamo kao veliko finale. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, sa puno energije, dobro u odbrani“ rekao je trener crveno-belih koji će na dan utakmice imati kompletnu sliku na koga će moći da računa od igrača u Zadru.

Ognjen Dobrić: „Čeka nas utakmica u kojoj moramo da se izborimo za pobedu. Nije lako igrati utakmice u kojoj ste favorit na „papiru“a posebno u situaciji kada Zadar vrši promene, izmenili su i trenera, igraju bolje, iznenadili su ekipu Olimpije na svom parketu. Sve to govori da moramo da budemo maksimalno oprezni, i da ovoj utakmici pristupimo kao da je od najvećeg takmičarskog značaja,što ona zapravo i jeste. Odbrana je ključ dobrog rezultata i nadam se da ćemo u uvoj uvodnoj utakmici još jedne izuzetno naporne nedelje, biti na visini zadatka“ rekao je Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts vraćaju se u Beograd već u nedelju uveče, jer već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuju za Moskvu gde ih očekuje utakmica 14.kola EL protiv prošlosezonskog osvajača takmičeja ekipe CSKA.