Crvena zvezda mts dočekuje Olimpijakos (petak 19h, Štark Arena)

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovaće iz Moskve u četvrtak u večernjim časovima, a već u petak očekuje ih nova utakmica Evrolige, duel 15.kola sa Olimpijakosom.

Crveno-beli su ponovo u žestokom ritmu, imaju samo jedan dan i dva treninga da se pripreme za duel sa grčkim predstavnikom koji je nakon produžetka i velike serije savladao ekipu Himkija u Pireju.

Trener KK Crvena zvezda mts Dragan Šakota: „Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari, igraju samo Evroligu, dovoljno je pogledati roster ,očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal, imaju svešto treba, mogu da dobiju svakoga što su i pokazali u nekoliko navrata. Sa druge strane, imamo dve utakmice u dva dana, i to je problem koji ne može da predvidi. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i napredujemo kao tim, to je naš glavni cilj“ rekao je trener crveno-belih koji će na dan utakmice odrediti ekipu koja će istrčati na parket „Štark Arene“.

Ognjen Dobrić: „Očekuje nas još jedan teška utakmica u napornoj nedelji, ali idemo dalje, nema vremena za dublje analize utakmice u Moskvi, sva pažnja usmerena je na pripremu naredne utakmice u Beogradu. Olimpijakos dobro poznajemo, znamo i odakle preti najveća opasnost, osovinu predstavljaju iskusni grčki igrači, Spanulis, Printezis, Papanikolau,tu je sada i Koniaris, uz našeg reprezentativca Milutinova koji je među najboljim centrima Evrope, a ove godine dobro igra i Brendon Pol. Igrali smo sa njima dve prijateljske utakmice pred početak sezone, ali sada izgledaju drugačije, promenili su trenera i nakon velikog preokreta protiv Himkija, sigurno u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Međutim, verujem da možemo da odigramo dobro, na prvom mestu čvrstu odbranu i uz podršku sa tribina verujem da možemo do šeste pobede“.

Utakmica Crvena zvezda mts – Olimpijakos igra se u petak od 19 časova u „Štark Areni“. Prodaja karata za ovu utakmicu obavlja se u svim poslovnicama Tickets.rs od utorka.