Veliki test – utakmica sa Primorskom u Kopru

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon zajedničkog obraćanja javnosti odradili su trening u „Štark Areni“ i tokom večeri putuju u Kopar gde ih u ponedeljak (18 časova) očekuje utakmica 12.kola ABA lige sa Primorskom.

Nakon velike pobede nad Olimpijakosom sada već po pravili crveno-beli nisu imali previše vremena da se oporave i pripreme za vrlo važnu utakmicu u regionalnom takmičenju u kojoj je cilj samo jedan – pobeda:“

„ Nema više priče šta je teško, mi treba da znamo šta je važno. Za nas je ta utakmica od veće važnosti od evroligaške utakmice i mi moramo da dođemo do pobede. Oni imaju probleme to mora da se prizna, ali imaju i sjajnu sezonu do sada i to mora da se poštuje.Ne treba zaboraviti i da su nas pobedili u Superkupu ABA lige u Zagrebu. Sve to poziva na maksimalan oprez pred utakmicu u Kopru gde se naš cilj zna“ rekao je trener Dragan Šakota pred put u Kopar.

Kapiten Branko Lazić: „ Vrlo važna utakmica za nas nemamo više prava na grešku i moramo da hvatamo priključak posebno u duelima sa direktnim konkurentima za plej of i visok plasman. Imamo dobru atmosferu u timu, što smo pokazali više puta i na više načina. Treba da pokažemo energiju i intenzitet iz drugog poluvremena utakmice sa Olimpijakosom i verujem da će sve biti u redu“ rekao je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Crveno-beli se u utorak vraćaju iz Slovenije a već u četvrtak ekipa putuje u daleki Kazanj na duel sa Zenitom.