Kvartet igrača Crvene zvezde u konkurenciji za tim decenije EL

Evroliga kao takmičenje ove sezone pokrenula je još jednu akciju – izbor za najbolji tim decenije u ovom takmičenju. Među brojnim velikim igračima, koji su svojim igrama,ponašanjem I trofejima zaslužili da budu nominovani, nalaze se I dvojica igrača koji ove godine nose dres Crvene zvezde – što dovoljno govori I veličini našeg kluba koji je svim stvarima koje je što uradio u prethodnom period postao primamljiv za brojne košarkaše iz celog sveta I ponovo prepoznatljiv evropski I svetski brend.

KK Crvena zvezda mts godinama je beležio izvrsne rezultate u Evroligi i na najbolji mogući način predstavljao Srbiju, ali i ceo region. Velike pobede crveno-belih, plasman u Top 8, ali i brojni izvrsni indivudalci obeležili su period iza nas. Na izmaku 2019. godine sumira se urađeno u poslednjoj deceniji, a to čini i Evroliga koja bira tim koji je obeležio minulih deset godina.

Među nominovanima nalaze se dva prvotimca crveno-belih. To su trostruki osvajač Evrolige Stratos Perperoglu i Džejms Gist. Reč je o igračima koji su imali vrlo važnu ulogu u prethodnih deset godina evropske košarke noseći dresove nekih od najboljih Evroligaša koji su po pravilu uvek bili u samoj završnici tog takmičenja.

Trebalo bi pomenuti da su se u ovom odabranom društu našla još dva nekadašnja člana Crvene zvezde. Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica i Pero Antić koji je poslednju evroligašku, ali i generalno sezonu u karijeri, odigrao u svom voljenom crveno-belom dresu.

Crvena Zvezda dakle i u ovoj konkurenciji ima čime da se pohvali – igračima koji su prve značajnije košarkaške korake pravili u crveno-belom dresu,I onima koji su osvajajući brojne trofeje, videli Crvenu zvezdu kao mogućnost da nastave da se bore za trofeje I igraju pred jednom od najboljih publika u Evropi.

Najbolji tim decenije u Evroligi odlučiće glasovi navijača, predstavnika medija i 18 trenera i kapitena timova koji učestvuju u najjačem evropskom takmičenju. S toga, pridružite se treneru Draganu Šakoti i kapitenu Branku Laziću i glasajte za crveno-bele asove!