Crvena zvezda dočekuje Bajern

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Bajerna u četvrtak od 19 časova (Štark Arena) u utakmici 17.kola Evrolige.

Crveno-beli su novogodišnje praznike proveli radno, pošto su trenirali i 31.decembra, a i 1.januara Nove Godine od 17 časova, ovoga puta i uz prisustvo predstavnika medija.

Prvi je o narednoj utakmici i protivniku iz Minhena svoja očekivanja izneo trener crveno-belih Dragan Šakota, koji je naravno, pre toga svima čestitao Novu 2020. godinu:

Čestitam svima Novu godinu i želim im sve najbolje u novoj 2020. Naš cilj ostaje I dalje da pokušamo da pobedimo u svakoj utakmici. Klasika je već reći da su teške utakmice u Evroligi, Bajern je stabilna ekipa, imaju dobre rezultate, prvaci su, i očekujemo drugačiju ekipu po načinu igranja od onih koje smo igrali u zadnje vreme. Jako su dobro organizovani u igri ispod koša, iz čeka proizilaze otvoreni šutevi, time se bavimo već nekoliko dana, u nadi da ćemo četvrtak u punoj dvorani, uz glasnu podršku, odigrati dobru utakmicu” rekao je trener Crvene zvezde.

Karte za ovu utakmicu zbog Novogodišnjih praznika, po standardnim evroligaškim cenama, puštene su u prodaju već 26.decembra u svim poslovnicama Tickets.rs, a ekipa Crvene zvezde nakon velike pobede u Kazanju, želi da nastavi sa dobrim igrama u elitnom evropskom takmičenju.

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac:“ Svima za početak Srećna Nova Godina i sve najbolje u 2020. Naše želje u novoj Godini su – pobede, na svim terenima u svim takmičenjima, Evroliga, ABA liga, domaći kup, prvenstvo. Što se tiče Bajerna sa kojim otvaramo kalendarsku godinu, izvanredna su ekipa sa izvanrednim trenerom. Maksimalno smo okrenuti toj utakmici, spremali smo se , juče smo imali trening, danas evo treniramo, igraćemo svaku utakmicu kao da je poslednja.Često kažem biće grešaka, biće svega, ali moramo na kraju svake utakmice da izađemo sa parketa sa saznanjem da smo dali 100, pa i 200 posto naših mogućnosti“ rekao je Štimac u najavi ovog meča i pozvao navijače da dođu u što većem broju na utakmicu i pruže podršku ekipi.

Ovo će biti treči meč dva kluba u Evroligi, Crvena zvezda  vodi sa 2:0 u pobedama.Ti mečevi igrani su još 2016.godine.

Utakmica Crvena zvezda mts – Bajern igra se u četvrtak od 19 sati, a već u ponedeljak od 17 časova crveno-beli u nastavku ABA lige dočekuju u hali „Aleksandar Nikolić“ ekipu Krke u 14.kolu regionalnog takmičenja.