Neka se po jutru dan poznaje – Crvena zvezda pregazila Bajern!

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Bajern iz Minhena sa ubedljivih 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17), u utakmici 17.kola Evrolige u fantastičnom ambijentu pred 16.800 navijača Crvene zvezdeu “Štark Areni”.

U uvodnoj utakmici u Novoj 2020.godini ekipa Crvene zvezde je osim uvodnih 3-4 minuta ubedljivom igrom potpuno zasluženo pregazila Bajern i stigla do 8.pobede u sezoni!

Počelo je svečarski – poklonima i aplauzima nekadašnjim članovima Crvene zvezde –prigodne poklone dobili su bivši trener Dejan Radonjić, igrači Demarkus Nelson, Matias Lesor kao i nekadašnji kondicioni trener Dragan Gačević.

Uvodnih nekoliko minuta pripalo je Bajernu koji je zahvaljujući iskusnom NBA igraču Greg Monrou stekao početno vođstvo – 6:0. Međutim, Crvena zvezda je uzvratila. I to na kakav način! Odbrana je bila gotovo perfektna, a bitke sa pomenutim Monroom I Lesorom dobijali su Zvezdini centri – Ognjen Kuzmić i Vladimir Štimac.

A, kada su zalet u napadu uhvatili Lorenzo Braun, i Dejan Davidovac serija 17:7 je donela dvocifreno vođstvo crveno-belima na kraju prve deonice – 23:13.

Početak drugog perioda doneo je jednako dobru energiju na oba dela terena. Vladimir Štimac i Dejan Davidovac stavljali su na muke odbranu Bajerna, a sa druge strane gosti nisu nikako nalazili rešenje za čvrstinu u defanzivi izabranika Dragana Šakote. Kao posledica toga, iz još jedne ukradene lopte, stigli su debitantski poeni Kevina Pantera i to iz zakucavanja. Semafor je posle samo 14 i po minuta igre pokazivao velikih plus 18 – 40:22.

Savršeno poluvreme Crvene zvezde uz sjajnu atmosferu na tribinama,  zaokruženo na najbolji mogući način. Sjajnu rolu je imao Marko Jagodić Kuridža sa pet poena u završnici poluvremena, a ono što statistika nije govorila je njegov fenomenalan učinak u odbrani I izuzetna čvrstina koju je pokazivao prilikom svakog skoka ili bloka koji je pravio..

Ipak, ne bi bilo pošteno isticati ni jednog individualca jer su Vladimir Štimac i Dejan Davidovac upisali po 10 poena, Lorenzo Braun uz devet poena upisao i četiri asistencije. Sve to za samo 20 minuta igre. Rezultat na poluvremenu je govorio mnogo toga – 53:31.

Treća četvrtina započela je trojkom Bilija Berona, a u nastavku je potpuna kontrola utakmice pripadala crveno-belima koji su izvrsno igrali odbranu u kontinuitetu, a razlika ni u jednom trenutku nije padala ispod ’’plus 22’’. Posle 30 minuta igre rezultat je glasio 71:46.

Pitanje pobednika već je tada bilo rešeno i bio je pravi momenat da na scenu stupe ’’novajlije’’. Vladimir Štimac se vratio svojoj kući i energijom je pokazivao da se nigde ne oseća lepše nego pred Zvezdinim navijačima, a njihove aplauze zaslužio je i Kevin Panter koji je nastavio sa odličnom igrom na debiju. Asistencija za pomenutog Štimca, a ubrzo i poeni uz faul Pantera doneli su izabranicima Dragana Šakote i po prvi put ’’plus 30’’ – 76:46.

Fenomenalna partija crveno-belih je u sjajnom ambijentu ’praktično pune’Štark arene’’ trajala svih 40 minuta. Do kraja meča viđeno je i obilje lepih poteza, a pristup izabranika trenera Šakote je bio izrazito ozbiljan bez obzira na ogromnu rezultatsku prednost. Energija, odbrana i želja crveno-belih, ali i ona sa tribina bila je sve do poslednjeg zvuka sirene za pamćenje.Sve to zajedničkim snagama donelo je veliku i ubedljivu pobedu 93:63!!!

I ne treba zaboraviti, Crvena Zvezda je ovaj meč odigrala bez Perperoglua, Gista, Čovića, Odža, Fajea…

Crvena zvezda: Kuzmić 9 (4/4 iz igre), 7 sk, Panter 15 (4/9 za dva, 1/3 za tri), 3 as, L. Braun 15 (3/10 za dva, 0/1 za tri), 6 sk, 7 as, 3 ukr, 2 izg, Davidovac 13 (3/3 za dva, 1/1 za tri), 4 sk, 2 as, 1 bl, Lazić 6 (3/5 za dva, 0/2 za tri), 1 sk, 2 ukr, Beron 10 (1/2 za dva, 2/5 za tri), 4 sk, 5 as, 2 ukr, 2 izg, Dobrić, Jagodić Kuridža 7 (2/2 za dva, 1/2 za tri), 1 sk, 1 as, 2 izg, 2 bl, Dženkins 3 (1/1 iz igre), 1 as, 1 ukr, 2 izg, Simanić 2 (1/1 iz igre), 2 sk, 1 izg, Jovanović 2 sk, Štimac 13 (6/7 iz igre), 6 sk.

Bila je to četvrta uzastopna pobeda Crvene zvezde u oba takmičenja, a šesta u poslednjih osam kola Evrolige u kojoj crveno-bele očekuje gostovanje Asvelu (10. januar) a onda dupli vikend I dva domaćinstva u Beogradu sa Žalgirisom i Albom (15. i 17. januar).