(ABA 15.kolo) Crvena zvezda gost ekipi Mege

Nakon velike evroligaške pobede u Lionu, ekipa Crvene zvezde veći deo subote provela je u putu, i preko Beča vratila se iz Liona u Beograd.

Vremena za odmor nema, to već postaje floskula, ali crveno-bele u narednih 5 dana praktično očekuju tri utakmice, prva i najvažnija već u ponedeljak u Hali sportova na Novom Beogradu protiv ekipe Mega Bemaks u okviru 15.kola ABA lige.

Crveno-beli sa skorom 8-5* (utakmica u Podgorici nije registrovana) ima priliku da nastavi niz pobeda, i što je još važnije napravi korak ka doigravanju regionalnog takmičenja.

Pred ovaj meč trener Crvene zvezde Dragan Šakota kaže:

Moramo da konstatujemo na početku da ova ekipa Mege nije ona ista od pre tri nedelje kada su došla nova tri igrača. I to se vidi po svemu. Ubacuju po 100 poena po utakmici, imali su veliku šansu da pobede i u Ljubljani i u Zadru. Uvek sam imao respekt prema mladim igračima i moramo vrlo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu jer igramo sa ekipom koja je jako agresivna, igra vrlo brzo, i ima mnogo skokova, po čemu su prvi u ligi. Ne treba zaboraviti da su u sistemu jer je isti trener tu već godinama“ rekao je trener crveno-belih.

Vladimir Štimac: „ Teška utakmica je pred nama, očekuje nas tim koji je po kvalitetu mnogo bolji od trenutnog plasmana na tabeli. Novi igrači su doneli kvalitet, sve utakmice koje su odigrali u prethodnom periodu su im bile na jednu loptu, igraju agresivno, sa mnogo skokova i poena. Sa druge strane mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost i da maksimalno angažovano dođemo do svoje igre i cilja, a to je pobeda u ovom meču na koji gledamo kao da je evroligaški“ rekao je jedan od junaka velike pobede u Lionu Vladimir Štimac.

U prvom meču u sezoni u ABA ligi, Crvena zvezda je slavila 88:70

Utakmica Mega Bemaks – Crvena zvezda mts igra se u ponedeljak od 17 časova u Hali sportova na Novom Beogradu.