ABA liga (16.kolo) – Crvena zvezda dočekuje Cibonu

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u ponedeljak od 18 časova ekipu Cibone u poslednjoj utakmici 16.kola ABA lige.

Ovaj meč označiće kraj jednog izuzetno napornog mini ciklusa u kome su crveno-beli odigrali 4 utakmice za 7 dana i to bez pomoći brojnih povređenih igrača.

Trener Dragan Šakota kaže da se ekipa nakon duplog kola Evrolige  okreće obavezama i regionalnom takmičenju koje je prioritet:

Sledi nam prebacivanje na utakmicu ABA lige i meč sa Cibonom. Sa rezultatima u poslednje vreme prilično se „zakuvalo“ na tabeli, a mi smo u situaciji da je svaka utakmica mnogo važna. Nema priče o snazi protivnika o okolnostima, već su važne samo pobede. Saledi nam meč sa ekipom koja je odigrala dobre utakmice u Beogradu, pobedili su Megu, protiv FMP-a su vodili 15 razlike u jednom trenutku, što znači da ćemo morati da odigramo sa punom koncentracijom i uz maksimalan respekt“ rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Kuzmić: „U ABA ligi koje je za nas najvažnije takmičenje i to uvek kažemo, sada smo u poziciji da pobedama uđemo u prva četiri što je i osnovni cilj, a onda u plej ofu da pravimo dalje korake. Da bi do toga došli moramo da se maksimalno fokusiramo na svakog protivnika i da ga maksimalno ozbiljno shvatimo. Samo tako možemo da dođemo do rezultata. Posle dve vrlo teške utakmice u dva dana, imali smo vikend da se pripremimo za Cibonu i uz ozbiljan pristup verujem da ćemo doći do pobede“ rekao je Kuzmić.

Trener Dragan Šakota na dan utakmice odrediće postavu od 12 igrača koji će nastupiti na ovoj utakmici, s obzirom da ima dosta problema sa povredama igrača, ali i virusom koji je mučio crveno-bele tokom prošle nedelje.

U prvoj utakmici koja je odigrana u Zagrebu u okviru 5.kola crveno-beli su slavili 86:72. Utakmica Crvena zvezda mts – Cibona igra se u ponedeljak od 18 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.