Crveno-beli desetkovani otputovali u Barselonu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u sredu u jutarnjim časovima u Barselonu gde ih u četvrtak očekuje meč 21.kola sa domaćim istoimenim timom.

Crveno-beli pred ovaj meč imaju dosta problema sa povređenim igračima, a pred put na meć sa jednim od kandidata za najviši plasman u EL, razboleo se I kapiten Branko Lazić koga je “slomio”virus. Puno problema za crveno-bele ali predaje nema

Normalno vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Mi nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu”.

Šta će biti ključno u meču protiv španske ekipe?

Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama, od pleja Hange  koji je preko dva metra do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterešćenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže” rekao je Šakota na poslednjem treningu pred put I utakmicu na kojoj neće moći da računa na : Lazića, Davidovca, Kuridžu, Čovića I Perperoglua.

Nikola Jovanović:

I sami znamo da je raspored jako težak, ali definitivno kao što znate, Barselona je jedan od favorita u Evroligi. Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa belom zastavom nego mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da svedemo igru i igramo u nekom našem sporijem ritmu i da tražimo tu neku šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati, bez obzira na dosta problema i da ćemo napraviti dobar rezultat”., rekao je Jovanović.

Ovo će biti osmi duel dva kluba u Evroligi, Barselona trenutno ima pet pobeda na svom kontu, a u prvom meču u Beogradu koji je odigran tokom jeseni 2019. godine gosti su slavili 73:65.

Utakmica 21.kola Evrolige Barselona – Crvena Zvezda igra se u četvrtak od 21 sat u dvorani Blau Grana.