Šakota: ” Umor i loša odbrana na kraju, ali verujem da su svi uživali”

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je na konferenciji za medije nakon utakmice u Barseloni, da je zadovoljan igrom crveno-belih ali da je loša odbrana u ključnim trenucima rešila pitanje pobednika:

„Čestitke Barseloni na pobedi, verujem da je publika videla interesantnu utakmicu i da su mogli u njoj da uživaju do samog kraja. Za nas je bio problem manjak energije gledajući broj igrača u sastavu večeras. Da, imali smo šansu, da dođemo i do boljeg rezultata večeras da smo igrali bolju odbranu u odlučujućim trenucima gde smo primili neke trojke na isteku napada“ rekao je odmah nakon utamice Šakota i odgovorio na pitanje domaćih novinara o razlozima izuzetno skraćene rotacije u četvrtak uveče_

Nažalost svi igrači su povređeni, jedan je bolestan,a jedan je imao problema sa vizom. Zato smo imali manjak igrača, i očigledno da nas je na kraju stigao i umor. A kada ste umorni ne igrate dobru odbranu i donosite loša rešenja u napadu“ rekao je Šakota.

Svetislav Pešić, trener Barselone i nekadašnji trener crveno-belih imao je mnogo pohvala na račun igre šampiona ABA lige i Srbije u četvrtak uveče u Blau Grani:

„”Počeli smo veoma dobro, bili smo koncentrisani, donosili smo dobre odluke u napadu i bili smo agresivni. Posle prve četvrtine vodili smo deset poena, 29:19 i tada nam se dogodilo isto kao u nekim ranijim utakmicama. Dok smo igrali izvrsno, počeli smo da tržimo dodavanja kao Medžik Džonson.Tada smo u četiri minuta izgubili pet lopti i dali smo Zvezdi šansu da se vrati u meč. Još jednom smo pokazali da je veoma opasno potceniti bilo kog igrača ili tim. U čitavoj Evroligi svi timovi su na visokom nivou. Spremni su da se bore, a posebno protiv nas, u našoj dvorani. To bi trebalo da naučimo”, rekao je on.

Pešić je rekao da je njegov tim dao šanse Crvenoj zvezdi, koje je odigrala izvanrednu utakmicu.

Igrali su izvrsnu košarku i imali su odličan protok lopte. Svi su bili iznenađeni, ali imali smo sreće da košarkaška utakmica traje četiri puta po deset minuta. Igrali smo veoma dobru odbranu, posebno Oriola i Abrines, i to u ključnim momentima meča” rekao je Pešić.

Crveno-beli se u petak u ranim jutarnjim časovima vraćaju za Beograd, a već u nedelju čeka ih put u Republiku Srpsku na utakmicu ABA lige sa Igokeom.