Nakon derbija, stiže Panatinaikos

Za košarkaše Crvene zvezde nema odmora. Nakon velike pobede u derbiju, crveno-beli se već okreću novim izazovima i teškim utakmicama. Prva u nizu je protiv grčkog Panatinaikosa u Štark Areni.

Meč 23.kola Evrolige koji je proglašen i od strane lige za “utamicu nedelje” igra se u sredu u najvećoj dvorani u regionu od 19 časova.

Crveno-beli će do utakmice sa ekipom koja ima velikih takmičarskih ambicija ove sezone, odraditi samo dva treninga, kao posledicu vrlo zgusnutog kalendara.

Pred ovaj meč trener Dragan Šakota kaže da ekipu čeka težak posao, a prvi cilj je odigrati lepu utakmicu i znatno čvrsću od prvog poluvremena duela sa EFES-om:

„Već smo rekli da su nam utakmice, i to evroligaške u vrlo zgusnutom kalendaru, ali smo prethodnih dana dali veliki značaj derbiju, koji je takmičarski imao priroritet i bio vrlo važan za nas. Veliki respekt ekipi Panatinaikosa, odličan tim, u ulozi su favorita i sa vrhunskim trenerom na klupi. Panatinaikos u svom sastavu ima klasne igrače, uostalom taj tim je pravljen da napravi rezultat, da stigne daleko u Evroligi. Sa druge strane, mi hoćemo da odigramo lepu utakmicu, svakako borbeniju od prvog poluvremena sa EFES-om, i na nivou onoga što smo igrali u drugom delu te utakmice“ rekao je trener crveno-belih.

Marko Jagodić Kuridža: „ Nemamo puno vremena da se spremimo za meč sa Panatinaikosom, izvanrednim timom koji ima velike ambicije u Evroligi. Recept je jednostavan, moramo da odigramo borbeno, čvrsto i sa puno energije kao što smo odigrali drugo poluvreme sa Efesom i derbi sa Partizanom. Neće biti lako, imaju puno kvalitetnih igrača, odličnog trenera. Trebaće nam svaka moguća pomoć, zato pozivam naše navijače da dođu i podrže nas u ovoj utakmici u kojoj želimo da dođemo do pobede. Kalendar je težak, ali nema kukanja idemo utakmicu po utakmicu“ rekao je Kurdiža.

Karte za ovaj meč u prodaji su od ponedeljka, a u prvom meču koji je ujedno bio i premijera ove sezone u Evroligi, Panatinaikos je pobedio 87:82.