Crveno-beli putuju u Niš na završnicu Kupa Radivoj Korać – korak po korak

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju nakon treninga u sredu u Niš, gde ih u četvrtak očekuje prvi meč ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća.

Završnica Kupa Radivoja Koraća igra se od 13-16.februara u niškoj dvorani „Čair“.

Prvi rival crveno-belih je beogradski Radnički sa Crvenog Krsta, slavni klub koji se trenutno takmiči u drugoj ligi Srbije i koji predvodi nekoliko vrlo iskusnih igrača.

Pred prvi meč na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu, nakon izuzetno teškog rasporeda i pet odigranih utakmica u 10 dana, trener Crvene zvezde Dragan Šakota kaže:

Specifično takmičenje prema kome moramo da pokažemo respekt. U nacionalnom kupu svim imaju pravo da razmišljaju o trofeju, i to sam lično doživeo još 1987.godine kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Od tada sam naučio da svakom protivniku treba ukazati puno poštovanje. Takmičenje jeste takvo da će se igrati uzastopne utakmice ali za nas je to ove sezone već ustaljena praksa da igramo u tom ritmu. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru“ rekao je trener crveno-belih koji na završnici kupa neće moći da računa na Stratosa Perperoglua (kvota od 4 igrača stranca).

KK Crvena zvezda u svom sastavu imaće i Čarlsa Dženkinsa koji već godinama poseduje srpski pasoš, dok je srpski državljanin postao i bek Kevin Panter koji uz američko državljanstvo sada poseduje i srpsko.

Vladimir Štimac: „Izašli smo iz teškog ciklusa u kome smo odigrali čak 5 utakmica, a tokom utorka i srede ćemo pokušati da se osvežimo, oporavimo na prvom mestu jer imamo dosta rovitih i bolesnih igrača, i pripremimo za početak nacionalnog kupa. Prvi meč je protiv beogradskog Radničkog. Na papiru smo favoriti, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba maksimalno oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra Kup, tri utakmice u 3-4 dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća“ rekao je centar crveno-belih.

Ognjen Dobrić: „Kup Radivoja Koraća je uvek važan, ali ne treba zaboraviti da se igraju tri utakmice u kratkom vremenskom razmaku, i kao takav je uvek specifičan i donosi iznenađenja. Imali smo vrlo naporan period iza nas, sada treba da se pripremimo u hodu za nove izazove koji nas očekuju u narednih nekoliko dana. Ne treba gledati mnogo unapred, moramo jednostavno da idemo utakmicu po utakmicu. Borićemo se, imamo naše ciljeve, ali imaju ih i drugi na ovom turniru“ rekao je reprezentativni bek crveno-belih.

Crveno-beli će svoj prvi meč igrati u četvrtak od 17 časova u SC „Čair“ a ukoliko se plasiraju u polufinale, očekuje ih meč sa pobednikom duela Mega – Sloboda koji se igra u prvom terminu u subotu.