Crvena zvezda putuje u Vitoriju

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u sredu u 13 časova za Bilbao preko Minhena, na utakmicu 26.kola Evrolige sa Baskonijom.

Crveno-beli će u Vitoriji udaljenoj 50 kilometara od Bilbaa nastupiti oslabljeni bez Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, ali jači za Kalina Lukasa koji je u utorak registrovan i može da nastupa za crveno-bele.

Takođe, u Vitoriju ne putuje ni prvi trener Dragan Šakota koji ima problema sa upalom vena zbog prevelikog broja putovanja koje su crveno-beli imali u poslednje vreme. Privremena mera lekara je da prvi trener crveno-belih koji vodi treninge i priprema utakmice nesmanjenim obimom, ne leti u Španiju:

Premestili su me na listu povređenih. U suštini, imam upalu spoljnih vena leve noge i to je nešto što je posledica dugotrajnih putovanja i problema koje ja imam sa venama. To je problem koji će se rešiti i privremeno ne bi trebalo da putujem. To je mera opreza u trenutku. Utakmicu će voditi Andrija Gavrilović. Pripremili smo se, radimo tako već duže vremena, uloge su podeljene, neće nešto nedostajati u pripremi“ završio je Šakota koji će odmah po povratku ekipe iz Španije na treninzima početi pripremu tima za utakmicu ABA lige sa Cedevitom koja je na programu u nedelju od 21 sat, i koju će voditi sa klupe kao prvi trener.

Marko Jagodić Kuridža :
Očekuje nas dobra ekipa, igraju dosta bolje nego na početku sezone i napravili su određene promene, što u igračkom što u trenerskom kadru. Podigli su se. Igraju sa dosta energije i mi moramo tako da vratimo, da budemo koncetrisani i u napadu i u odbrani. Da ne ponovimo greške iz derbija i utakmice sa CSKA i da vidimo da probamo da dobijemo neku šansu za pobedu, kaže krilni centar crveno-belih.

Vladimir Štimac :
Oni su doživeli neke promene, sigurno da nije to ta ekipa od ranije. Mi naravno idemo na svaki meč da pokušamo da pobedimo. Težak put do tamo, kao i uvek, ali šta je tu je, idemo da damo sve od sebe, da probamo da pobedimo. Tamo je pravi košarkaški ambijent, lepo je za igranje, bio sam tamo više puta i to je jedna dobra atmosfera u kojoj može da se igra super.rekao je Štimac.

Ekipa Crvene zvezde nakon utakmice u dvorani “Fernando Buesa” vraća se u Beograd u petak u popodnevnim časovima, I odmah počinje pripreme za utakmicu ABA lige sa Cedevitom u hali “Aleksandar Nikolić” koja se idefinitivno igra u nedelju od 21 sat. Karte za tu utakmicu biće puštene u prodaju u četvrtak u svim poslovnicama Tickets.rs.