Prekid takmičenja u ABA ligi do daljeg

KK Crvena zvezda mts informisan je u četvrtak od strane predsedništva ABA lige da se u svetlu novih događaja, proglašenja pandemije virusa Covid 19 od strane Svetske zdravstvene organizacije, takmičenje u regionalnoj ABA ligi jtd obustavlja do daljeg:

ABA Liga neprekidno prati razvoj situacije u vezi širenja zaraze COVID-19, a posebno uzima u obzir činjenicu da je Svetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila globalnu pandemiju, te činjenice da postoji velik rizik zaraze učesnika tamičenja ABA lige, da postoje ograničenja i izgledna su nova ograničenja kretanja, te da postoji niz drugih mera nadležnih službi u većini država.

Obzirom na navedeno, ABA Liga prema odluci Predsedništva do daljnjeg obustavlja sve aktivnosti vezane uz održavanje utakmica 1. ABA lige, 2. ABA lige i ABA U-19 turnira u sezoni 2019/20. Ova odluka stupa na snagu odmah” navodi se u zvaničnom saopštenju predsedništva regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts će obaveštavati javnost o daljim koracima, i podseća da su do daljeg u četvrtak obustavljena sva takmičenja pod okriljem Evrolige.

KK Crvena zvezda mts