Bojana Milošević Brnad (1965-2020)

Srpska košarka i Crvena zvezda ostali su bez još jedne legende. U Beogradu, u 54. godini preminula je Bojana Milošević Brnad, bivša košarkašica Crvene zvezde i istaknuta reprezentativka Jugoslavije.

Proslavljena košarkašica sahranjena je na beogradskom groblju Orlovača, u krugu porodice.

Bojana je rođena u Kraljevu 1965. godine, a raskošan talenat uočen još na letnjim kampovima, počela je da demonstrira već na početku karijere, u dresu matične Sloge. Bila je standardni član svih mlađih reprezentativnih selekcija.

Usledio je prelazak u Crvenu zvezdu 1987. godine, gde je provela najveći deo karijere, u ekipu koju su predvodile Anđelija Arbutina, Eleonora Vild i Mirjana Jovanović. U utakmici za anale srpske košarke, majstorica protiv Elemesa iz Šibenika 18.aprila 1989. u punom „Pioniru“, Crvena zvezda je osvojila 24. šampionsku titulu nakon 8 godina posta, a Bojana je ubacila 35 poena, od čega 25 u drugom poluvremenu. Bojani je to bio prvi trofej u karijeri, a posle meča nije mogla da sakrije oduševljenje pa je jednom navijaču poklonila dres. Sa Crvenom zvezdom je završila i na 3.mestu polufinalne grupe KEŠ 1990.

Karijeru je nastavila u Grčkoj, Italiji i beogradskom Voždovcu.

Krilni centar, vešta i na poziciji krila, ostala je upamćena i kao deo „srebrnih devojaka“, generacije koja je donela prve velike uspehe srpskoj ženskoj košarci u kontinuitetu. Srebrna odličja sa OI u Seulu 1988, SP u Kuala Lumpuru 1990, i dve vicešampionske medalje sa EP – 1987. u Kadizu i 1991. u Tel Avivu.

KK Crvena zvezda mts porodici i prijateljima naše Bojane Milošević izražava poruke najdubljeg saučešća.