KK Crvena zvezda : Ekipa negativna na Covid-19, ali čeka nas puno posla!

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da su svi igrači našeg kluba, kao i stručni štab i deo menadžmenta kluba, koji su u četvrtak obavili  testove na virus Covid-19, dobili u ponedeljak negativne rezultate.

Testiranje na virus Covids-19 naš klub obavio je po svim procedurama, i smatra ga prvim i najneophodnijim korakom, kako bi uopšte mogli da razmišljamo o početku priprema u ovim okolnostima koje su nove za sve, i kojih nije lišena ni brojna svetska i evropska košarkaška porodica. Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju svojih igrača , svih zaposlenih ali i o društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice!

Seniorski tim nakon prvog i neophodnog koraka kako bi se vratio treninzima i košarci, već u ponedeljak obavio je i neophodne testove opterećenja u ordinaciji sportske medicine „Vita Maxima“ kako bi lekari i fizioterapeuti proverili fizičku spremu igrača nakon dvomesečnog karantina.

Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, KK Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe  došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je  dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Republike Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja.

KK Crvena zvezda mts kao društveno odgovoran klub koji je tokom vanrednog stanja koje je proglašeno od strane nadležnih organa Republike Srbije, sport stavio u drugi plan, ponavlja da želi da dođe do rezultata, isključivo i samo na terenu bez ikakvih „kampanja“ i raznih „analiza“ ko je šta učinio do početka pandemije, i ko je i za koje takmičenje spreman!  Naravno, na prvom mestu vodeći računa o zdravlju igrača koji nose dres Crvene zvezde i svih ostalih aktera jedne košarkaške utakmice.

KK Crvena zvezda će u narednom periodu vrlo oprezno i u skladu sa svim preporukama nadležnih organa, lekarskog tima i fizioterapeuta našeg kluba, uz stalno medicinsko praćenje igrača, pristupiti povratku na teren našeg seniorskog tima, kao i igrača mlađih kategorija čiji su testovi na virus Covid-19 takođe bili negativni. Pripreme seniorskog tima će se od utorka održati na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu.

O svim daljim koracima, KK Crvena zvezda će svakodnevno obaveštavati javnost.

KK Crvena zvezda mts