Marko Jagodić Kuridža o povratku na teren

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavili su sa treninzima na otvorenim terenima kluba na Malom Kalemegdanu, a kao i prethodnih dana, fokus je bio na laganom sticanju fizičke snage, oporavku igrača nakon velike pauze i pripremi za jače treninge.

U istom ritmu crveno-beli će obaviti treninge u petak i subotu, a od ponedeljka ekipa se seli u halu „Aleksandar Nikolić“ u kojoj će ekipa nastaviti rad sledeće nedelje.

Dobro raspoloženje među igračima nije poremetila ni povremena kiša tokom prepodnevnog treninga, a kompletan stručni štab i u četvrtak imao je na raspolaganju  sve domaće igrače i Majkla Odža.

Krilni centar Marko Jagodić Kuridža koji je od dolaska u Crvenu zvezdu pokazao da će biti pojačanje za crveno-bele, ističe da su svi zadovoljni što su ponovo na terenu ali da će do povratka u zavidnu formu proteći dosta vremena. Trening po kiši vratio ga je u neka ranija vremena:

Davno je bilo kada sam kao klinac trenirao po kiši, ali bez obzira na to odradili smo sve što je Sale Lukman (kondicioni trener) planirao za ovaj trening. Nsastavljamo po planu, uvodimo se polako u neki ozbiljniji trening i mislim da bi trebalo da bude vremena za sve. Naravno, prvo čekamo da vidimo kako će se razviti situacija što se tiče igranja i prema tome nas treneri i uvode u svaki novi trening i dalji rad.Sreća je što ipak možemo lagano da se uvedemo u rad i pripremimo se za jače treninge koji dolaze u nekoj bliskoj budućnosti“ rekao je Kuridža.

„Lagani“ treninzi posle dvomesečne pauze ipak nisu tako laki za igrače koji su prekinuli sezonu u trenucima kada je trebalo da igraju najvažnije i najjače utakmice u sezoni:

Iskreno, bez obzira na sve, jedva sam čekao da se vratim na teren i da počnem da treniram. Mnogo je lakše kada imaš program nego kada trčiš sam, bez obzira što moramo da poštujemo fizičku distancu i sve mere. Ne pada mi teško, ali sigurno da ima igrača kojima to malo teže pada, koji osećaju neke bolove ali to je sve normalno na svakom početku i očekujem da kroz sve to prođemo dobro. Moramo da budemo strpljivi i uporni i sve će to biti dobro i doći na svoje mesto“

Nakon ovakve pauze jedno od pitanja je kako da se nastavi, kako će to izgledati i šta očekuje igrače u narednom periodu:

Nama će biti kao i svima ostalima. Radimo po programu koji nam daju naši ljudi iz kluba i stručnog štaba koji znaju šta treba da radimo. Ništa nama neće biti bolje ili lošije nego drugim ekipama. Ne znam šta da kažem, vodi se velika polemika, moje mišljenje je da mi kao igrači sigurno volimo više da igramo nego da treniramo. Međutim, nije na nama da odlučujemo, to nije naš posao, radićemo onako kako nam se bude reklo i šta se odluči“ rekao je Marko Jagodić Kuridža.