Bilo je lepo na “Kališu” u našoj kući, od ponedeljka selidba u dvoranu

Košarkaši Crvene zvezde mts obavili su u prethodnih sedam dana prvu osnovnu fazu priprema za eventualni povratak na teren, pošto su obavili sve neophodne testove, uključujući i testiranje na virus Covid-19, a tokom 6 dana treninga na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu posle dvomesečne pauze, akcenat je stavljen na postepeno uvođenje igrača u trening nakon pauze koja je za profesionalne sportiste bila izuzetno duga.

Stručni štab na čelu sa prvim trenerom Draganom Šakotom okupio je sve domaće igrače koji su pod ugovorom sa KK Crvena zvezda, kao i jednog stranog igrača Majkla Odža: Kapitena Branka Lazića, Ognjena Dobrića, Vladimira Štimca, Dejana Davidovca, Marka Jagodića Kuridžu, Borišu Simanića, Nemanju Nenadića, Nikolu Jovanovića, Marka Pavićevića i Lazara Vasića.

Svi momci su odradili u prethodnim danima sve što je od njih tražio stručni štab, i u ovoj fazi povratka na teren, na prvom mestu kondicioni trener crveno-belih profesor Aleksandar Lukman. Osnovni cilj je ispunjen, ekipa se vratila na teren i počela da vraća snagu, ali i po prvi put posle 11.marta “osetila” koševe.

Povratak u našu kuću i na mesto gde je stvarana košarka na ovim prostorima bez obzira na činjenicu da se dogodio u vanrednim okolnostima, predstavljao je jedinstvenu priliku da se mnogi vrate u prošlost i podsete kako je to bilo pre više decenija kada su se na terenima KK Crvena zvezda igrale i prvenstvene utakmice.

Za naš seniorski tim sada sledi naredni korak i selidba u halu “Aleksandar Nikolić”gde će se održavati treninzi od ponedeljka, ali gužve na našim otvorenim terenima neće nedostajati jer će od ponedeljka na 3 terena trenirati sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda počev od pionira…

KK Crvena zvezda