Nikola Popović se vratio u Crvenu zvezdu!

Centar Nikola Popović, nekadašnji igrač juniorskog pogona KK Crvena zvezda, nakon četvorogodišnjeg iskustva u NCAA ligi gde je igrao za Boston Koledž, vraća se među crveno-bele sa kojima je potpisao četvorogodišnji ugovor!

Popović je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i finalista juniorske Evrolige sa crveno-belima 2015. godine- Rođen je 19. jula 1997.godine u Banja Luci. Visok je 211 centimetara i igra na poziciji krilnog centra i centra.

Dolaskom (povratkom) Popovića Crvena zvezda je nastavila sa praksom davanja šanse svojoj deci i u skladu sa najavljenom transfer politikom „kupujmo domaće“. Nikola se vraća u svoju Crvenu zvezdu u kojoj želi da ostavi trag i kao senior:

Drago mi je da se vraćam u svoju kuću. Prethodne četiri godine proveo sam u SAD, napravio sam važan korak, stekao obrazovanje,  stekao i dodatno igračko iskustvo, i vraćam se u Crvenu zvezdu gde želim da ostavim veliki trag. Smatram da sam doneo najbolju odliku i da sam izabrao najbolji put. Sada je na meni da radim, da treniram i da se nametnem“ rekao je prilikom potpisa ugovora Nikola Popović, koji je tokom karijere na Boston Koledžu bio jedan od najboljih centara u ACC, najjačoj NCAA konferenciji.

Prema dogovoru, Nikola će prvu od četiri sezone provesti u dresu KK FMP, gde će se privikavati na zahteve evropske košarke u kojoj nije bio poslednje 4 godine.

Nikola dobro došao u Crvenu zvezdu!